Vul het onderstaande formulier in voor een gratis schatting

Uw gegevens
Info over jouw woning te koop

Een waardebepaling van je appartement of woning: hoe gaat dit in zijn werk?

Nadat je bovenstaand formulier hebt ingevuld, wordt er een dossier aangemaakt bij je lokale Copandi makelaar. Op basis van de postcode komt dit terecht bij de makelaar die verantwoordelijk is voor jouw regio.

Belangrijk om weten is dat onze makelaars wonen en werken in jouw regio (Mechelen – Schoten (Antwerpen) – Mol (Kempen))en dus op de hoogte zijn van alle nieuwe markttendensen.

Tijdens een kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur bespreekt onze makelaar jouw situatie, toekomstplannen en nemen we een staat op van jouw woning.

Aan de hand van deze staat maakt onze makelaar een schatting of waardebepaling van jouw woning of appartement. Een schatting is een indicatieve waarde waaraan wij verwachten dat we jouw eigendom binnen een aannemelijke periode gaan kunnen verkopen. Onze waardebepalingen zijn commerciële schattingen en verschillen daarin van een bankschatting of taxatie, welke vaak puur gebaseerd zijn op staat en oppervlakte en niet zozeer op trends, ervaringen op populariteit van wijken of steden.

Onze vastgoedmakelaar komt enkele dagen later opnieuw bij jou langs om onze schatting voor te stellen en toe te lichten. Belangrijk om te onthouden is dat een waardebepaling geen exacte wetenschap is, maar een richtcijfer. Uiteraard stellen we alles in het werk om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te verkrijgen.

We gaan je ook adviseren met een vraagprijs. Dit is een prijs waarvoor we jouw pand op de markt gaan aanbieden. Een correcte vraagprijs is cruciaal in het verkoopproces. Zo zorgt een te hoge vraagprijs ervoor dat kandidaat kopers zelfs niet de moeite doen om jouw woning aandachtig te bekijken of een bezoek te brengen. Mensen afficheren jouw woning als ‘te duur’ en tonen vaak, zelfs na een prijsdaling, geen interesse meer. In vakjargon noemen we dit type woningen ‘verbrand‘. Dit type woningen staan lange tijd te koop en schrikken kandidaat-kopers af.

We maken ons sterk dat een woning aan een ‘scherpe’ vraagprijs op de markt aanbieden vaak de beste strategie is. In combinatie met onze professionele marketing zetten we zo jouw woning zeer sterk in de markt en creëren we een grote groep van kandidaat-kopers die bereid is snel te beslissen en eveneens bereid zijn een prijs, soms boven de vraagprijs, te betalen.

Uiteraard is het eveneens niet onze bedoeling om kandidaat-kopers uit te buiten, daarom hebben we een strategie uitgewerkt waarbij kandidaat-kopers, die bereid zijn de vraagprijs te bieden, de mogelijkheid hebben een ultiem bod uit te brengen en zo alsnog hun droomwoning te kunnen aankopen.

Op deze manier bekomen we een maximale prijs voor jou als verkoper, maar maken we ook een koper gelukkig. En dit maakt ons dan weeral gelukkig!