BEGHARDI

Een groene oase van rust pal in het centrum van Mechelen

Binnentuin van 600m²

Binnentuin van 600m²

Gevarieerd aanbod van woningen en app

Gevarieerd aanbod van woningen en app

Kleinschalig project van 16 units

Kleinschalig project van 16 units

Zeer goede ligging

Zeer goede ligging

Ligging

Het project Beghardi bevindt zich aan één  van de oudste straten in het centrum van Mechelen, de Nieuwe Beggaardenstraat 41.
Gelegen op de voormalige site van de Polykliniek van de Voorzorg, ook gekend als “‘t Kliniekske“ in de volksmond, vormt deze locatie de perfecte context voor een stadsvernieuwingsproject,
met respect voor de geschiedenis en het historische verhaal van deze plek.

Beghardi is uitstekend gelegen pal in centrum Mechelen  : U geniet van de rust in dit gedeelte van de stad, maar op enkele minuten wandelafstand bent u al aan de Grote Markt en de Vismarkt om te shoppen of een terrasje te doen.

De bus stopt voor de deur en ook het vernieuwde centraal station van Mechelen bevindt zich op een 10tal minuten.

Ook met de wagen is Beghardi vlot bereikbaar , op enkele minuten bereik je de op-en afrit van de E19, met een uitstekende verbinding richting Antwerpen, Leuven en Brussel.

Interieur

Wonen naar wens. Dat is wat Beghardi wil bereiken met een ruim aanbod aan mogelijkheden en uitvoeringen. De onderhoudsvriendelijke, kwalitieve materialen benadrukken de duurzaamheid van dit project. Zo voel je je meteen thuis in deze unieke, moderne en groene omgeving. Of je nu kiest voor de duplexen, stadswoningen, tuinwoningen of ruime appartementen.

Het ventilatiesysteem type D in combinatie met doorgedreven thermische en akoestische isolatie maken van alle woningen en appartementen zeer energiezuinige units.

Bij de ruimere appartementen springen de hoge plafonds ( 3m tot wel 5m !) meteen in het oog. Deze zullen naast een extra ruimtegevoel uiteraard ook zorgen voor heel wat daglicht en ademruimte.

Exterieur

De kenmerkende gevel ‘De Voorzorg’ in de Nieuwe Beggaardenstraat blijft behouden en wordt omgevormd tot stadspaleis met 3 appartementen en 2 studio’s. Het bouwvolume aan linkerzijde hiervan wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuw diephuis met 3 doorzonappartementen. Het nieuwe diephuis is afgestemd op de ritmiek en de gevelopbouw van de straat, net zoals de vloerlagen afgestemd zijn op het pand van ‘De Voorzorg’. Dit resulteert voor sommige appartementen in plafondhoogtes van 3m tot wel 5m.

Beghardi wordt ontworpen als een mix van verschillende woontypologieën: ruime appartementen in het stadspaleis, duplexwoningen voor starters, tuinwoningen , stadswoningen en studio’s voor investeerders of alleenstaanden . Elke woning haalt zijn kwaliteit en eigenheid vanuit zijn specifieke locatie op de site waardoor er dus voor elk wat wils is.

De tuin wil in het midden van de Stad een groene oase zijn voor de verschillende bewoners. Voor de beplantingen wordt boven de ondergrondse parkeergarage een substraatlaag voorzien. Tuinmuurtjes in baksteen definiëren de vorm van de paden en terrassen. Op die manier ontstaat een eerste buffer tussen de private terrassen (aan de woningen) en de centrale binnentuin. Rondom het kleinste gazon worden zitvoorzieningen in hardhout gemaakt. Gevarieerde beplantingen rondom de centrale ruimte geeft niet alleen een extra buffer tussen het privatieve en gemeenschappelijke, maar zorgt voor een b(l)oeiende tuin waar de bewoners midden in de stad tot rust kunnen komen.

Contact

Contacteer ons

Maak een afspraak en kom even langs. Het duurt maar een minuutje.