Vastgoed kopen in Mechelen

Je denkt erover om een pand te kopen in Mechelen? Gefeliciteerd! Met zijn centrale ligging is Mechelen een ideale uitvalsbasis. De stad is erg aantrekkelijk voor jonge gezinnen, forensen en senioren. Met een aantal energieke buurten en goede infrastructuur heeft Mechelen heel wat te bieden.

We willen je ook graag nog wat vertellen over Mechelen zelf, met haar interessante woningaanbod. De stad van de maneblussers, zoals de Mechelaars wel eens worden genoemd, heeft heel veel in haar mars.

Zo heeft de stad een zeer interessante geschiedenis, een mooie groene rand en een hedendaags cultureel en ontspanningsaanbod. Aan de rand van de stad heb je enkele hele mooie en rustige parken waar je kunt gaan wandelen of fietsen.

In het centrum vind je de Sint-Romboutskathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York en het paleis van de Grote Raad. Ben je meer geïnteresseerd in de oorlog? Dan is Kazerne Dossin een zeer goede keuze. Het fungeert op dit moment als een museum, memoriaal en documentatiecentrum over de holocaust en de mensenrechten. Als laatste toeristische attractie willen we nog het Groot Begijnhof aanhalen. Terwijl je hierdoor wandelt, waan je je zo terug in de tijd! Het heeft een uniek karakter dankzij zijn ontstaansgeschiedenis. Daarom staat het ook op de lijst van Unesco-werelderfgoed.

Op hedendaags gebied is Mechelen ook zeer interessant. Zo heb je één van de meest unieke evenementenhallen in Europa: de Nekkerhal. Veel beurzen, concerten, sportwedstrijden en musicals hebben er al plaatsgevonden. Er vinden ook veel culturele evenementen in de stad plaats, zoals Mechelen Feest. En voor de bierliefhebbers: Gouden Carolus wordt in Mechelen gebrouwen.

Heel wat mensen komen in de Dijlestad, zoals Mechelen ook wel eens genoemd wordt, wonen omdat er veel werkgelegenheid is en omdat alle grote Vlaamse steden op een steenworp van Mechelen liggen. Dit gecombineerd met de mooie uitstraling van de stad maakt dit één van de interessantste steden van Vlaanderen om gaan te wonen. Ben je overtuigd om het vastgoed in Mechelen eens te komen inspecteren?

Vastgoedmarkt en zijn stijging

Om even terug naar de vastgoedmarkt te komen, zien we de vastgoedmarkt elk jaar opnieuw stijgen. Heel veel van de nieuwe bewoners zijn jonge gezinnen. Hierdoor is Mechelen uitgegroeid tot een zeer jonge stad. Maar 17% van de Mechelaars is boven de 65 jaar. Als je dan naar Vlaanderen in het algemeen kijkt, ligt dit cijfer op 20%.

De stad heeft een lange weg afgelegd om tot deze interessante positie te komen. 10 jaar geleden was het imago van de stad heel wat minder rooskleurig. Toch heeft de politiek in Mechelen de stad doen heropleven. Alle negatieve punten zijn omgebogen naar positieve punten. Straten werden heraangelegd, parkings en randparkings werden bijgebouwd, winkelstraten werden een pak aantrekkelijker gemaakt en er werd iets gedaan aan de slechte verkeerssituatie.

Als we eens kijken naar de evolutie van de vastgoedprijzen in Mechelen, kunnen we zien dat ze fel de hoogte zijn ingeschoten in 2008. Een pand kostte voor 2008 minder dan € 100.000. Het spreekt voor zich dat dat heel weinig is. Vooral in 2008-2009 is de prijs enorm gestegen. Toch blijft de markt gestaag de lucht in gaan.

Mobiliteit

De aanschaf van een pand in Mechelen kan een oplossing zijn voor jouw mobiliteitsprobleem. Waar je ook werkt in België, dankzij de autosnelweg E19, die Brussel met Antwerpen verbindt en dwars door Mechelen loopt, is de stad erg vlot met de auto bereikbaar. Verder is het openbaar vervoer naar Mechelen om diezelfde reden heel erg handig en ben je erg snel in Antwerpen, Brussel, Leuven of Gent.

Wil je in het weekend graag gaan shoppen, maar kan je de wagen niet kwijt in het centrum? Dan is de Shopping Shuttle een oplossing. De stad Mechelen biedt zijn inwoners immers op zaterdag gratis en comfortabel shuttleverkeer aan tussen de randparkings en het centrum van de stad.

Een vlotte bereikbaarheid en voldoende parkeermogelijkheid zijn kwaliteiten die je niet in elke stad vindt.

In de buurt

Panden in en rondom Mechelen

Werk en leven

De goede centrale ligging, het ondernemingsvriendelijk beleid en investeringen van de stad zorgden de laatste jaren voor een sterke stijging van het aantal Mechelse ondernemingen. Bovendien stijgt het aantal jobs jaarlijks in Mechelen. Een van de grootste opkomende projecten van de stad is de vernieuwing het stationsgebouw en de buurt daarrond.

Vrije tijd en activiteit

Mechelen leeft. Met zijn gezellige pleinen, horecagelegenheden, musea en opkomende buurten voor jonge gezinnen kan deze stad iedereen bekoren. Het Dijlepad is een absolute meerwaarde voor een rustgevende wandeling langs het water, midden in het centrum. Op zoek naar een stad met een mooie balans tussen work – live and play? Zoek dan niet verder dan Mechelen.

Maak een afspraak en kom even langs. Het duurt maar een minuutje.