Copandi in de krant: Worden makelaars echt slapend rijk?

Onze bestuurder Steven Plompen heeft onlangs een interview met Het Laatste Nieuws gehad. Het interview belicht belangrijke aspecten van de vastgoedmarkt en werpt licht op de verschillende benaderingen van vastgoedmakelaars. Voor het volledige interview verwijzen we jullie graag naar de HLN-website.

Het artikel begint met de stelling dat de kosten voor het verkopen van een huis aanzienlijk kunnen variëren, waarbij de keuze voor het juiste immokantoor duizenden euro’s kan besparen. Vervolgens gaat het dieper in op de commissiestructuur die veel traditionele makelaars hanteren, waarbij drie procent van de verkoopprijs wordt genomen, exclusief btw.

Wij bij Copandi Vastgoed hanteren natuurlijk een heel andere aanpak.  Sinds onze oprichting in 2017 hebben wij een transparante en eerlijke aanpak gehanteerd. Ongeacht de waarde van een woning, passen wij een vast tarief toe. Steven Plompen, een van onze oprichters, benadrukt dat ons doel is om eerlijke vergoedingen te bieden, zelfs als dit betekent dat wij meer moeten verkopen om gelijke inkomsten te behalen.

Een opmerkelijk verschil wordt aangehaald met betrekking tot de tariefvork die door veel andere immokantoren wordt gebruikt. Hierbij stijgt de commissie naarmate de waarde van de woning toeneemt. Copandi Vastgoed blijft standvastig in het hanteren van een vast tarief, wat betekent dat onze klanten weten waar ze aan toe zijn, ongeacht de waarde van hun woning.

Voor ons staat eerlijkheid centraal. Als voorbeeld illustreert Steven Plompen dat een traditionele makelaar bij een huis van 750.000 euro mogelijk 25.000 euro aan commissie zou vragen, terwijl wij vasthouden aan ons tarief, wat neer kan komen op 20.000 euro minder voor de verkoper. Wij geloven dat deze benadering eerlijk is en beter past bij de behoeften van de verkopers.

Het artikel gaat verder met het bespreken van alternatieve benaderingen en benadrukt het belang van het vergelijken van immokantoren en hun tarieven. Hierbij wordt het brede scala aan diensten benadrukt dat Copandi Vastgoed biedt, inclusief een vast tarief voor een volledig dienstenpakket of extra’s zoals een 360-gradentour, video, en bijkomende publiciteit.

Als afsluiting moedigen we alle verkopers aan om hun huiswerk te doen en zorgvuldig te vergelijken voordat ze een beslissing nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze transparante en eerlijke aanpak een nieuwe standaard zet in de vastgoedmakelaardij.

Voor het volledige interview verwijzen we jullie graag naar de HLN-website. Heb je vragen of overweeg je je huis te verkopen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek hoe Copandi Vastgoed je kan helpen.