7 Redenen om met een Fixed-Fee makelaar te werken!

7 Redenen om met een Fixed-Fee makelaar te werken!

Je zoekt momenteel een makelaar voor de verkoop van jouw woning? De meeste mensen zijn vertrouwd met de klassieke makelaars die werken met een commissie in een % op de uiteindelijke verkoopprijs. Een voorlopig minder bekende optie is te werken met een makelaar die een forfaitaire commissie hanteert.

We geven je hierbij 7 redenen waarom het beter is met een makelaar te werken die een forfaitaire commissie hanteert.

 

Forfaitaire commissies helpen je om gemakkelijker een toekomstplan op te maken!

De commissie van de makelaar zal niet mee variëren naargelang de uiteindelijke verkoopprijs of de waarde van jouw woning. Onafhankelijk of jouw woning onder of boven vraagprijs wordt verkocht, je betaalt steeds dezelfde commissie!

Indien je op voorhand reeds weet wat je zal betalen, kan je uiteraard gemakkelijker plannen maken voor de toekomst. Het is immers waarschijnlijk dat je nog op zoek bent naar een nieuwe woning en dan heb je tenminste een zicht op je beschikbare budget. Transparant en zonder verrassingen dus!

 

Je bespaart (veel) geld door te werken met een forfaitaire commissie!

Het belangrijkste argument om te werken met een makelaar met forfaitaire commissies is natuurlijk dat je geld bespaart. Gemiddeld genomen bespaar je meer dan 6000 euro! Een mooi extra budget, waar je zeker een bestemming voor zal kennen, niet?

Cijfervoorbeeld:

Je verkoopt een woning van 300.000 euro. Bij een ‘klassieke’ makelaar betaal je 3,63% inclusief BTW wanneer deze de woning verkoopt. Dat kost je dus 10.890 euro inclusief BTW. Bij Copandi kiest je uit één van onze 3 formules. Stel, je neemt onze Comfort-formule, dan kost je dit slechts een vast bedrag van 4.500 euro inclusief BTW. je bespaart dus maar liefst 6390 euro! De moeite dus, of niet?

 

Betaal hetzelfde ook als je woning voor meer wordt verkocht!

Tegenwoordig gebeurt het wel eens dat een woning boven de vraagprijs wordt verkocht. In dat geval zal je bij een forfaitaire makelaar nog steeds hetzelfde betalen, waar je bij de klassieke makelaar een deel van deze winst moet afstaan. Bij Copandi beschouwen wij die extra inspanning als onze taak, daar moeten wij niet nog eens extra voor vergoed worden.

 

Je krijgt dezelfde service (of beter) als bij een klassieke makelaar!

Als je minder betaalt, dan krijg je ook minder… juist? In de meeste gevallen is dat zeker zo. In de vastgoedsector is het echter de gewoonte geworden om 3% commissie te rekenen en vragen de meeste makelaars dus simpelweg meer dan ze waard zijn. Tijd om dit te veranderen!

Bij Copandi kunnen we je garanderen dat onze makelaars de nodige opleidingen

hebben genoten, over een accurate marktkennis beschikken en dus experten zijn in hun regio en vakgebied. Verder waken we er steeds over in onze 3 formules dat we een meer dan kwalitatieve dienstverlening kunnen aanbieden, maar weten we dus intussen dat dit goedkoper kan én moet. Je hoeft ons echter niet op ons woord te geloven; de vele klanten die reeds beroep deden op Copandi bevestigen dit graag!

 

Een forfaitaire makelaar maakt gebruikt van technologische innovaties!

Een forfaitaire makelaar is doorgaans progressiever dan een ‘klassieke’ makelaar, die liefst zoveel mogelijk wil vasthouden aan het bekende en traditionele. Makelaars met een forfaitaire commissie zijn next-generation makelaars en gebruiken doorgaans vaker technologische innovaties om zo een betere marketing te voeren en een optimale en digitale voorstelling van een eigendom te geven.

Bij Copandi winnen onze makelaars veel tijd door in te zetten op de automatisatie en digitalisatie van het verkoopproces en de administratie. Zo kunnen zij hun tijd besteden aan wat echt belangrijk is; het verkopen van eigendommen en het onderhouden van een persoonlijk contact met kopers en verkopers.

Door een vooruitstrevende marketing en een professionele online-presentatie van onze portefeuille, bereiken we een maximaal aantal kandidaat-kopers! Jouw woning wordt echt in de belangstelling geplaatst en kandidaat-kopers merken dit!

 

Woningen worden vlotter verkocht!

Niet alleen door een doorgedreven marketing en professionele visualisatie worden woningen vlotter verkocht. De lagere commissie zorgt er ook voor dat voor een woning sneller een koper wordt gevonden.

Als eigenaar heb je meestal een bedrag in je hoofd dat je aan de verkoop van je woning wil overhouden. Bij de ‘klassieke’ makelaar wordt de commissie dan vaak opgeteld bij de verkoopprijs en zal de woning dus duurder moeten verkocht worden. Bij een forfaitaire makelaar hoeft een vraagprijs niet nodeloos verhoogd worden en kan er doorgaans sneller verkocht worden.

Bij Copandi betaalt een koper de juiste prijs voor de woning en houdt de eigenaar uiteindelijk een maximale som van het uiteindelijke verkoopbedrag over… een win-win situatie dus voor alle partijen.

(De gemiddelde verkooptermijn bedraagt bij Copandi 28 dagen – cijfers 2019)

 

Je betaalt enkel voor de kosten die specifiek voor jouw woning worden gemaakt!

Een klassieke makelaar beschikt vaak over 1 of meerdere “chique” kantoren en maakt heel wat algemene reclame voor zijn of haar kantoor (billboards, reclame op bussen,  ooie vitrine,…). Deze kosten dienen enkel tot nut voor promotie van de makelaar zelf en dragen niet meteen bij tot de verkoop van een individuele woning. Ze moeten echter wel vergoed worden, dus weet dan dat een gedeelte van de commissie die jij betaalt hieraan wordt besteed.

Bij een forfaitaire makelaar betaal je enkel voor de inspanningen die worden geleverd om jouw woning te verkopen. Zelfde resultaat, maar veel eerlijker, toch?

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.