Commissie bij verkoop, hoe zit dit nu in elkaar?

Het verkopen van een huis is een spannende en soms uitdagende onderneming. Er zijn tal van factoren om rekening mee te houden, en een van de belangrijkste is de commissie die je betaalt aan een vastgoedmakelaar. In deze blogpost gaan we dieper in op wat deze commissie inhoudt, hoe het traditioneel werkt bij vastgoedmakelaars, en hoe een innovatieve speler zoals Copandi vastgoed het anders aanpakt.

Wat is de commissie van een vastgoedmakelaar?

De commissie van een vastgoedmakelaar is het bedrag dat je betaalt aan de makelaar als hij of zij erin slaagt om je woning te verkopen. Dit bedrag wordt doorgaans uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs. Bij traditionele makelaars varieert dit percentage, maar volgens het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars ligt het gemiddelde rond de 3,63%, inclusief btw.

Dit percentage kan behoorlijk oplopen, vooral gezien de hoge bedragen die vaak gepaard gaan met vastgoedtransacties. Voor een huis van bijvoorbeeld € 300.000 betaal je bij een reguliere vastgoedmakelaar al snel zo’n € 10.890 aan commissie. Dat is een aanzienlijk deel van je potentiële winst.

Hoe werkt Copandi vastgoed anders?

Copandi vastgoed is een vernieuwende speler in de vastgoedmarkt die een transparanter en betaalbaarder alternatief biedt voor de traditionele vastgoedmakelaars. Bij Copandi betaal je geen percentage van de verkoopprijs als commissie, maar een vast bedrag dat vooraf wordt afgesproken. Dit bedrag is dus niet afhankelijk van de waarde van je woning maar eerder van de diensten die je wenst.

Met formules zoals Classic en Copandi  biedt Copandi een duidelijk en transparant kostenmodel. Hierdoor kun je duizenden euro’s besparen in vergelijking met de traditionele makelaars.

Daarnaast biedt Copandi vastgoed een uitgebreide service, waaronder een gratis en realistische schatting van je woning, een professionele fotoreportage, een uitgebreide online marketingcampagne en persoonlijke begeleiding door ervaren makelaars.

Conclusie

Het verkopen van een huis kan een complex proces zijn, maar het kiezen van de juiste vastgoedmakelaar kan het verschil maken. Traditionele makelaars hanteren vaak een commissiemodel dat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Copandi vastgoed daarentegen biedt een transparant en betaalbaar alternatief met vaste tarieven en uitgebreide dienstverlening.

Als je op zoek bent naar een makelaar die kostenbesparend en servicegericht is, is Copandi vastgoed zeker het overwegen waard. Wil je meer weten of een gratis schatting aanvragen voor je woning? Bezoek dan hun website of neem contact met hen op.