Help! Mijn woning staat al lang te koop!

Onderwerpen die in deze blog aan bod komen:

  • Waarom kan een woning lang te koop staan?
  • Is het een probleem dat mijn woning niet onmiddellijk verkocht geraakt?
  • Wat zijn de redenen waarom een woning niet snel verkocht raakt? 
  • Het belang van een goede makelaar.
  • Hoe lossen we dit op bij Copandi?

 

Ken je dat gevoel? Je zet een woning te koop vol met goede hoop, je steekt er al je tijd en moeite in maar toch wordt je huis of appartement niet verkocht. We weten bij Copandi dat dit niet leuk is. Je verwacht namelijk dat met de groeiende interesse in vastgoed je woning snel verkocht geraakt.

Daarom hebben we speciaal voor jou deze blog geschreven. Hierin bespreken we enkele tips en tricks om je woning sneller te verkopen en of het een probleem is dat je woning niet onmiddellijk verkocht geraakt. Veel leesplezier!

Laten we het eerst eens hebben over de redenen waarom een woning

 

 niet snel verkocht kan geraken. Het eerste en meest belangrijke aspect is toch wel de prijs van een woning. Dat is namelijk het eerste waar potentiële kopers naar kijken. Vooral wanneer een prijs de pan uit swingt, zijn mensen

 al snel geneigd om een woning links te laten liggen, hoewel er vaak nog over de prijs onderhandeld kan worden. Daarom is het heel belangrijk om een correcte vraagprijs te hebben, zodat je geen kopers afschrikt omwille van een te hoge prijs, en dat je ook geen te lage prijs vraagt, want dan loop je heel wat geldmis.

Daarom is het erg belangrijk om te weten wat de 

markttendensen zijn en wat nu net kopers aanspreekt. Als particulier kun je je hier mee bezighouden, maar dit vergt heel veel tijd en inspanning. Dit is

 meestal ook de reden waarom mensen naar een makelaar stappen om een schatting te laten doen. Bij Copandi is dit gratis, dus we raden zeker aan om dit te doen.

Natuurlijk zijn er ook nog veel andere dingen waardoor de verkoop mogelijk wat moeizamer verloopt. De buurt kan bijvoorbeeld ook een grote invloed hebben. Hoe mooi en stijlvol je woning ook mag zijn, als de buurt achtergesteld is of gewoon niet populair is, zal het nu eenmaal langer duren om je huis of appartement te verkopen. Niet alleen de huizen in de buurt zijn belangrijk maar ook andere dingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de huizenmarkt in het dorpje Zaventem: daar zijn de huizen heel goedkoop omwille van de geluidsoverlast van de luchthaven. Ook ander factoren zoals een treinstation of een grote autosnelweg hebben een invloed op de populariteit van je woning.

Natuurlijk is je huis of appartement zelf ook belangrijk. Een oudere woning die minder goed geïsoleerd is, een lage EPC-waarde heeft of die er gewoon nog oud uitziet, is minder in trek dan een moderne woonst. Soms zit het echt in kleine dingen, zoals de kleur van het dak of motiefjes in de gevel. Niet alles wat jij mooi vindt, vindt het grote publiek mooi. Hier moet je dus ook rekening mee houden.

Een goede tip zou al kunnen zijn om al je persoonlijke spullen weg te halen die zich in en rond je woonst bevinden. Het is niet belangrijk om jouw smaak te showen naar de buitenwereld. Bovendien is een neutraal ogende woning sowieso interessanter voor een potentiële koper. Dit spreekt meer tot de verbeelding en maakt het gemakkelijker voor de potentiële koper om zich zijn eigen meubilair en spullen voor te stellen in de kamers van je woning. “Less is more” is ook in de vastgoedsector een toepasselijke uitdrukking!

Een gouden raad die we willen meegeven: wat heeft jou destijds overhaald om je huis of appartement te kopen? Probeer dit zeker ook te vermelden of te communiceren aan de makelaar!

Bij Copandi proberen we ook feedback te geven aan de verkopers. Dit kan bijvoorbeeld de manier waarop de woning wordt gepresenteerd zijn, en wat de potentiële kopers die al zijn komen kijken er van vonden. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij altijd up-to-date blijft met de noden van de markt! 

Ook je tuin kan mogelijk minder in de smaak liggen bij sommige mensen. Zeker als de tuin extravaganter of minder onderhoudsvriendelijk is. Een tip die we willen meegeven, is om de tuin verzorgd te houden, omdat dit mooier oogt bij de kopers. Je hoeft hier uiteraard ook niet in te overdrijven.

Het is dus belangrijk om je huis of appartement goed te presenteren. Dat doe je niet alleen in de fysieke wereld, maar ook met advertenties op het internet. Goede, duidelijke en mooie foto’s zijn bijvoorbeeld van cruciaal belang om je huis binnen een redelijke termijn verkocht te krijgen.

Maar is het nu eigenlijk een probleem dat mijn huis of appartement niet onmiddellijk verkocht geraakt? Dat is persoonlijk, maar over het algemeen mag dit niet al te grote problemen geven. Het overbruggingskrediet kan hierbij heel interessant zijn. Dit is een lening die de periode overbrugt tussen de koop van je nieuwe huis en de verkoop van je “oude” huis. Zo lijd je niet te veel financiële schade.

Het wil ook niet per se zeggen dat je huis of appartement slecht is of tekorten heeft wanneer je het niet verkocht krijgt. Soms heb je nu eenmaal pech en ligt het niet meteen goed in de markt. Weet dat een woning meestal tussen de 3 à 4 maanden te koop staat, dus je hoeft je niet onmiddellijk zorgen beginnen te maken. Meestal staat een woning die als “lang te koop” beschouwd wordt, 6 maanden of langer te koop. Toch zien we bij Copandi dat dit maar heel zelden voorkomt.

We willen voor onze klanten ook een garantie en transparantie tonen. Goede service is voor ons alles. Daarom hoef je ons niet te betalen wanneer je huis of appartement niet verkocht geraakt. Dit gebeurt echter zeer zelden, zeker omdat we met onze vooruitstrevende manier van werken elke woonst aantrekkelijk maken voor de koper. Ons professionele team van makelaars kent de regio rond het kantoor op zijn duimpje en weet hoe de markt er in elkaar zit. Zo spelen we optimaal in op de behoeftes van potentiële kopers.

Dit brengt ons naadloos bij het volgende onderwerp: het belang van een goede makelaar. Het is bewezen dat woningen die particulier verkocht worden, langer te koop staan dan woningen die verkocht worden door een makelaar. Dat is ook logisch, want een makelaar heeft veel meer expertise in huis. We doen de hele dag niets anders dan woningen verkopen en de markt bestuderen. De behoeftes van de kopers zijn voor ons van absolute prioriteit, waardoor ons vastgoed relatief snel verkoopt.

Natuurlijk kost de expertise van een makelaar wat extra geld, maar dit haal je er al snel uit. Het is niet gemakkelijk om als particulier snel een koper te vinden. Weet dat al het administratieve werk ook door ons wordt gedaan, waardoor je heel veel tijd wint. We werken met artificiële intelligentie, waardoor we snel door de hele administratieve rompslomp kunnen werken.

Digitale marketing is alles in het hedendaagse tijdperk. Onze makelaars zijn lokaal, Copandi is digitaal! We gebruiken geen ouderwetse campagnes met reclameborden of dure A-locaties, maar we doen het grootste deel van onze marketing via het internet, waaronder vooral sociale media. We laten alleen de huizen zien aan de mensen die er misschien in geïnteresseerd kunnen zijn en niet aan zomaar iedereen.

Op deze manier is de kans veel groter dat we jouw woning verkocht krijgen binnen een redelijke periode. We gebruiken ook virtuele tools om de koopervaring zo interessant en duidelijk mogelijk te maken. We hebben een met Google Street View-vergelijkbare software, waarmee je door ons vastgoed kunt wandelen via je computer of smartphone! Geweldig, toch?

Zoals we al eerder hebben aangehaald, proberen we bij Copandi zo transparant mogelijk te zijn. We willen een eerlijke service bieden met een eerlijke prijs. Bij andere makelaars wordt er meestal te veel geld gevraagd. Via een commissie kunnen de bedragen die naar de makelaar gaan serieus oplopen. Het werk van een makelaar is bijna altijd hetzelfde, of het nu gaat om een klein rijtjeshuis of een grote villa. Daarom vinden we dat de prijs ook alleen maar mag verschillen als de service anders is en niet naargelang de prijs van de woning.

Daarom hebben we bij Copandi slechts drie prijsschema’s. Zo weet je al voordat je bij ons binnenstapt hoeveel je gaat betalen bij ons. Dat is handig voor jou, maar ook voor ons. De Comfort-formule is onze basisservice, waarbij je nog steeds kunt profiteren van een plattegrond, een 3D-rondleiding en een fysieke rondleiding door jouw woning door een van onze experts.

De Premium-formule is veel vooruitstrevender en gaat kopers actief benaderen via online targeting en retargeting. Hier ben je er dus nagenoeg 100% zeker van dat jouw huis of appartement verkocht raakt!

Als laatste hebben we nog Copandi Gold. Dit is een service voor exclusieve panden waarbij we echt alles uit de kast halen en een service bieden die geen enkele andere makelaar kan aanbieden. Je wordt volledig ontzorgd en we doen er alles aan om van jouw eigendom een waar pareltje te maken in de advertenties. Je kunt ons contacteren of even binnenspringen voor uitleg over de volledige service en de prijzen.

Zoals je ziet, ben je bij ons op de juiste plaats om je eigendom te verkopen! Wij geven je een garantie dat je huis of appartement zo snel mogelijk wordt verkocht en als dat niet het geval is, hoef je ons gewoon niet te betalen! Zo ben je er steeds zeker van dat je bij ons een topservice kunt verwachten. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.