Hoe maak ik mijn woning zo luxueus mogelijk met zo weinig mogelijk geld?

Onderwerpen die in deze blog aan bod komen:

  • Jouw eigen smaak
  • Trucjes om je woning luxueuzer te doen lijken
  • Inspiratie opdoen
  • Leuke winkels

 

In deze blog willen we je wat trucjes meegeven om je woning er zo mooi en luxueus mogelijk uit te laten zien, ook al is je budget hier misschien te laag voor. We hopen dat je hier veel inspiratie uit kunt halen en dat je nu nog meer van je eigen huis of appartement kunt genieten!

Mocht je graag wat meer info hebben over het verkopen of kopen van vastgoed, aarzel dan zeker niet om eens een keer bij ons binnen te springen of ons contactformulier op deze site in te vullen. We helpen je graag met al je vragen!

Je huis inrichten, het lijkt misschien gemakkelijker dan het is. Bij sommige mensen lijkt het vanzelf te gaan en anderen hebben er enorm veel moeite mee. Een paar leuke tips zullen dus voor niemand kwaad kunnen! Natuurlijk is het leuk om advies van anderen op te volgen en om mee te gaan met de huidige trends, maar uiteindelijk ben jij het die in het huis of appartement woont! Daarom is het belangrijk dat je helemaal achter je stylingkeuzes staat. Het is niet de bedoeling dat je alles klakkeloos overneemt van het internet en boekjes, maar dat je er je eigen draai aan geeft en dat je steeds een gevoel van thuiskomen hebt.

Natuurlijk is het niet goedkoop om heel je woning vol te zetten met designerstukken, en daarom geven we je hier enkele handige trucjes om je woning goedkoop maar toch smaakvol in te richten. Vaak wordt luxe geassocieerd met grote en ruime kamers. Daarom is het heel belangrijk om de juiste illusies te creëren. Een groot vloertapijt kan bijvoorbeeld handig zijn om een kamer groter te doen lijken. Een nieuwe vloer kost heel veel geld, dus als je je vloer een nieuwe uitstraling wilt geven, is een tapijt de ideale oplossing, want ook tweedehands vind je heel goedkope maar toch zeer stijlvolle tapijten. Ook muren die geverfd zijn in een lichte kleur zorgen voor een aangenaam, ruim gevoel.

Als je veel ramen in je woning hebt, kun je ze ook best benutten door ze niet te bedekken maar door ze gewoon vrij te laten of er licht doorschijnende gordijnen voor te hangen. Licht is altijd een goed idee om een ruimte groter en aangenamer te doen lijken. Is het uitzicht door het raam mooi? Doe hier dan ook iets mee en omkader het met mooie gordijnen of een stoeltje.

Ook kunstlicht kun je op slimme manieren gebruiken. Je vindt in een tweedehandswinkel altijd wel mooie armaturen waarmee je onmiddellijk heel wat gezelligheid in huis haalt. Ledstrips zijn meestal ook niet al te duur, als je tenminste een beetje zoekt. Hier kun je ook mooie dingen mee doen, en het grote voordeel hieraan is dat je ze snel van kleur kunt laten veranderen, zodat je kamer steeds een andere sfeer uitstraalt.

Tegenwoordig is vintage trouwens weer helemaal in. Als jij ook van vintage meubelen houdt, kan het zeer interessant zijn om je spullen bij een kringloopwinkel, een rommelmarkt of via 2dehands te kopen. Je zult verschieten van welke mooie spulletjes je daar allemaal tegenkomt, en dat voor een prikje!

Als je een beetje creatief bent, kun je ook zelf decoratie-artikelen maken, zoals een abstract schilderij, een tafeltje of een kastje. Hierdoor geef je een heel persoonlijke touch aan je woning, wat altijd heel erg in de smaak valt bij bezoekers!

Let op met nepleer. Dit is over het algemeen minder stevig dan echt leer en voelt ook minder comfortabel aan. Daarom raden we aan om met dat geld meubelen te kopen met een betere kwaliteit textiel. Bij hout kun je er rekening mee houden, wat goedkopere soorten hout aan te schaffen. Meestal valt dit niet op en blijft het er nog steeds erg smaakvol uitzien. Ook fluweel is tegenwoordig een echte topper, omdat het erg exclusief oogt, maar eigenlijk helemaal niet duur is.

Iets wat vaak ook goed werkt, is een eyecatcher. Iets heel opvallends in een kamer zetten, doet de ogen automatisch naar dat object bewegen. Hierdoor hoef je minder rekening te houden met de rest van de kamer, waardoor je weer een hele hoop geld uitspaart. Denk dan bijvoorbeeld aan een groot schilderij, een grote luster of een binnenboom.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om het interieur. Ook in je tuin kun je veel besparen. Als je tuin redelijk groot is, wil dit niet zeggen dat je hem helemaal moet volplanten. Een mooi gazon met een paar bomen of struiken kan ook al zeer mooi ogen. “Less is more”.

Wat tegenwoordig ook heel veel wordt gedaan, is een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen. Zo hoef je maar één keer alles aan te kopen en in de toekomst hoef je er niet meer te veel naar om te kijken. Dit doe je door groenblijvende planten te kopen, grind te gebruiken en ervoor te zorgen dat de beplanting in een grote groep staat, waardoor je maar één keer onderhoud moet plegen in de grote groep, terwijl je aparte planten ook allemaal apart moet onderhouden.

Koop geen éénjarige planten, want die moet je er allemaal uithalen en ze het jaar erna opnieuw kopen en aanplanten. Zo bespaar je veel werk. Last van onkruid? Gebruik gewoon bodembedekkers. Het duurt even vooraleer heel de bodem bedekt is, maar als dit gebeurd is, kan onkruid er niet meer tussen groeien en oogt je tuin extra mooi! Ook een speciale onkruiddoek die je ingraaft, zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt.

Natuurlijk kan het altijd interessant zijn om inspiratie op te doen. Tegenwoordig vind je op het internet een gigantische hoeveelheid foto’s en tips om je huis volledig in te richten naar jouw smaak. Met een eenvoudige zoekopdracht op Google Afbeeldingen kun je al heel veel terugvinden, en via Pinterest heb je echt een enorme databank aan heel wat interessante trucs, inspiratie en weetjes over het inrichten van je woning en tuin.

Op rommelmarkten of garageverkopen vind je geregeld boekjes en magazines (die je voor een prikje op de kop kunt tikken) voor het stijlvol en goedkoop inrichten van woningen. Vraag ook eens na bij je kennissenkring. Er zullen zeker leuke ideetjes uit de bus komen waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht!

Via sociale media kun je tegenwoordig ook inspiratie opdoen. Er zijn allerhande Facebookgroepen waar je kunt discussiëren met medegeïnteresseerden en waar je al je vragen kunt stellen. Heel handig dus!

Wat ook veel mensen doen, is naar een designerwinkel gaan en daar wat rondlopen zonder iets te kopen. Wanneer je terug thuis bent, heb je weer een hele hoop nieuwe ideeën die je misschien op een andere, goedkopere manier toch in je woning kunt gebruiken.

De goedkopere winkels zijn uiteraard ook interessant. Eén van de bekendste goedkope interieurwinkels is ongetwijfeld IKEA. Hier vind je een enorme hoeveelheid aan stijlvolle artikelen die echt kwalitatief zijn voor hun geld. Het leuke eraan is dat je op het internet veel IKEA-hacks vindt. Dit zijn leuke manieren om 2 of meer artikelen van IKEA te combineren tot één voorwerp. Zo maak je echt iets persoonlijks van je interieur en houd je het nog steeds relatief goedkoop. Ook Kwantum en Leen Bakker doen het goed. JYSK is een redelijk betaalbare winkelketen en heeft leuke Scandinavische interieurartikelen. Ook Casa is geliefd. Deze winkel is vooral bekend omdat de collectie zo snel wisselt en omdat de artikelen mooi maar toch erg betaalbaar zijn.

Kijk ook zeker eens rond in jouw buurt, want er zijn veel kleine winkeltjes met spulletjes die je nergens anders kunt vinden en waardoor jouw interieur extra leuk wordt.

Een goedkope tuinwinkel is dan weer Pelckmans in Lommel, Turnhout en Rijkevorsel. Ook op grote webshops zoals bol.com vind je tegenwoordig veel tuinartikelen terug, geleverd aan jouw voordeur. Ga ook eens langs bij lokale tuinbouwbedrijven, want die durven hun artikelen wel eens verkopen aan particulieren tegen een interessante prijs.

Zoals je ziet, is het erg gemakkelijk om met een beperkt budget je woning en tuin in te richten. Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je kunt besparen, zonder in te boeten aan smaak.

Is je oog gevallen op een zeer smaakvolle woning die je ook graag zo zou willen inrichten? Wil je daarom je “oude” woning verkopen? Dan ben je bij Copandi aan het juiste adres! Met onze ervaren makelaars zorgen we ervoor dat je huis binnen een redelijke termijn wordt verkocht, zodat jij op je twee oren kunt slapen en je kunt bezighouden met je nieuwe huis of appartement in te richten.

Kom zeker eens langs bij ons om te horen wat er mogelijk is. Je kunt bij ons gratis je huis of appartement laten schatten. Daarna kies je zelf of je bij ons wil verkopen. En je weet al op voorhand hoeveel je gaat betalen, want al onze prijzen zijn vast. Als we je huis in een uitzonderlijk geval toch niet verkocht krijgen, hoef je ons niet te betalen. Zo bieden we jou een garantie dat we steeds een goede service bieden. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.