Hoeveel commissie betaal je graag aan je makelaar?

Wat zou jij het liefst willen? Je makelaar betalen om op reis te gaan naar een zonnig oord of toch maar gewoon zelf gaan? Die keuze is snel gemaakt, toch? Nochtans zijn er nog heel wat mensen die zich laten vangen door naar een traditionele makelaar te stappen. Maar waarom is het zo belangrijk om goed te overwegen naar welke immomakelaar je best stapt? Dat leggen we in deze blog even uit. Als je nog vragen hebt, kan je gerust even contacteren. Wij wensen je alvast veel leesplezier!

Allereerst willen we je graag uitleggen wat onze manier van werken is. Zoals je misschien al op onze site hebt kunnen lezen, zijn wij het vastgoedkantoor van de toekomst. Dat komt omdat we geen commissie aanrekenen. Wij hanteren het principe van een ‘fixed fee’, of je nu een klein appartementje of een luxevilla koopt. Want waarom zou je nu meer moeten betalen voor dezelfde service? Dat is wat we bij Copandi belangrijk vinden. Eerlijkheid en transparantie.

Vaak denken mensen “maar als ik cola koop van een huismerk smaakt dit toch ook niet hetzelfde als de echte cola?”. Dat klopt helemaal. Maar in het geval van cola gebruiken concurrerende bedrijven minder dure ingrediënten en wordt dat ook weerspiegeld in de kwaliteit. Wij bij Copandi pakken het anders aan: we gaan slim besparen. Dit doen we door saaie, repetitieve en moeilijke taken door artificiële intelligentie te laten uitvoeren. Dit kan gaan van schattingen en juridisch werk tot de iets ingewikkeldere aspecten van de verkoop. Doordat we veel tijd en moeite uitsparen, kunnen we meer tijd vrijmaken voor jou, onze klant. Het draait dus altijd uit op een win-winsituatie. Het is zeker niet zo dat we gaan besparen op service omdat we zo weinig aanrekenen aan onze klanten. De meeste klanten vinden zelfs dat we betere service leveren, omdat we altijd eerlijk te werk gaan!

Natuurlijk is het niet zo dat we slechts één tarief hanteren voor iedereen. Ieder heeft zijn eigen behoeftes en wil graag een andere mate van dienstverlening hebben. Daarom hebben we drie formules in de aanbieding, van € 2.500 tot € 6.500. Deze tarieven zijn inclusief btw. De eerste formule (do it yourself) geeft je een goede administratieve en juridische ondersteuning en marketingcampagne. De rondleidingen in je huis of appartement doe je helemaal zelf. Want jij kent je huis/appartement het beste. Deze formule kost € 2.500. Als tweede formule hebben we de comfortformule voor € 4.500. Hier krijg je iets meer service, waaronder virtuele rondleidingen en een 2D-plattegrond. Verder gaat je Copandi-makelaar je begeleiden wanneer potentiële kopers je huis of appartement komen bezoeken. Noem het een beetje de gulden middenweg. Als laatste formule hebben we dan nog de premium-formule. Dit kost je € 6.500 en biedt je alles wat we bij Copandi in huis kunnen halen om je woning te verkopen. Enkele voorbeelden: we benaderen kopers echt actief, we gaan ons bezig houden met de targeting en de retargeting en willen echt alles uit de kast halen om de perfecte marketingcampagne te creëren voor je huis of appartement.

Als we nu al deze kosten vergelijken met andere makelaars, hebben we berekend dat onze klanten meer dan € 7.500 besparen aan commissie wanneer ze hun woning bij Copandi verkopen! Dus: ga jij het liefst op vakantie met dat geld, of laat je je makelaar hiermee op vakantie gaan? The choice is yours!

Om het allemaal wat duidelijker te maken, geven we je graag enkele voorbeelden van wat je met dat geld zoal kunt doen:

  • op een zonnige vakantie vertrekken naar een warm oord
  • een leuke stadsauto kopen
  • een luxueuze jacuzzi plaatsen in de tuin van je nieuwe huis (natuurlijk van Copandi 😉)
  • een volledige gamingsetup voorzien in je woning
  • een mooi Rolex-horloge rond je arm
  • een luxueuze handtas kopen
  • meer dan 50 (!) jaar Netflix kijken

Dus: waarom kom je niet eens een keer langs bij ons om de mogelijkheden te bespreken? Ons team van professionele makelaars ontvangt je met open armen in één van onze kantoren te Mechelen, Mol of Schoten. Vul alvast het formulier in op onze site voor een gratis schatting.

Hoe komt het nu precies dat wij deze tarieven hanteren en traditionele makelaars niet? De naam zegt het eigenlijk al zelf: “traditioneel”. Heel wat gebruiken in de makelaarswereld zijn vooral onderbouwd door traditie. Veel mensen denken dat als ze een woning gaan kopen, ze nu eenmaal veel geld op tafel zullen moeten leggen. Makelaars weten dit natuurlijk, en behouden maar al te graag die commissie. Maar wat is dat nu, een commissie?

Dit is eigenlijk een stukje van het bedrag dat verkopers moeten betalen aan de makelaar voor het gedane werk. Het speciale eraan is dat dit bedrag schommelt naargelang de prijs van de woning. Meestal ligt deze commissie rond 3% van de verkoopprijs, en dat is zelfs nog zonder btw. 3% lijkt misschien niet heel veel, maar bij een huis of appartement van € 300.000 kan dit al snel oplopen tot € 9.000 en meer. Wij vinden het helemaal niet logisch dat een makelaar een (zwaar) schommelend bedrag ontvangt voor een service die praktisch altijd hetzelfde is. Het spreekt dus voor zich dat veel mensen zich hier tegenwoordig vragen bij gaan stellen. We horen vaak dat mensen denken dat makelaars weinig doen voor veel te veel geld en dat ze allemaal zwemmen in het geld. Wij gaan tegen dit stereotype in en willen hier verandering in brengen.

Maar alleen met die commissie houdt het niet op. De “fixed fee” geeft jou nog veel meer voordelen. Je zou het misschien op het eerste moment niet denken, maar door onze vaste prijs zijn de algemene vraagprijzen veel lager bij ons. Dit komt omdat het compensatiegedrag nu wegvalt. Omdat klanten van traditionele makelaars veel commissie moeten betalen, willen ze graag de “verliezen” compenseren door meer te vragen voor hun huis of appartement. Verder is een schatting bij de meeste makelaars ook niet gratis, waardoor de kosten zich beginnen op te stapelen. Dit kan soms een aanzienlijk verschil zijn ten opzichte van Copandi. En doordat de woningen over het algemeen duurder zijn, raken ze ook minder snel verkocht.

Omdat we bij Copandi niet meedoen aan commissies, is de verkoopprijs van onze huizen aanzienlijk lager, waardoor onze huizen veel sneller verkocht raken dan bij traditionele makelaars. Dit combineren we dan met een state-of-the-art marketingcampagne die moderne technologieën hanteert. Dit zorgt er dus voor dat we jouw woning sneller kunnen verkopen dan een traditionele vastgoedmakelaar. Raakt jouw huis of appartement toch niet verkocht? Dat is geen probleem. Dan betaal je ons gewoon niet aan het einde van de rit. Simpel toch? Zo blijven wij scherp en gefocust en houden we de klanten maximaal tevreden.

Wat traditionele makelaars ook vaak doen, is zichzelf in de spotlight zetten. Ze investeren maar al te  graag in dure kantoren op A-locaties en profileren zich met luxueuze auto’s en dure (onnodige) fysieke reclameborden. Dus: wil je graag mee betalen voor het wagenpark van je makelaar? Natuurlijk niet!

Onze kantoren zijn niet heel groot en al zeker niet luxueus ingericht. Natuurlijk niet, want je komt niet naar een immokantoor om de luxe ervan te bewonderen, maar om je huis te (ver)kopen! We werken nagenoeg niet met reclameborden. Bij Copandi werken we het liefst met technologie. Dit is het snelste en goedkoopste. We zetten in op gerichte marketingcampagnes op sociale media, waardoor we op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen adverteren bij potentiële kopers. Deze methode blijkt zeer efficiënt te zijn, want we verkopen meestal razendsnel! We zetten weinig geld in op eigen marketing, want een goede en goedkope service verkoopt zichzelf!

VERKOOP SLIMMER, BETAAL MINDER. Dat vinden onze klanten ook, want hieronder kun je enkele van onze reviews op onze Facebookpagina bekijken.

Zeer zeer goed, aanrader voor wie zijn huis app wil verkopen. Schitterende service, 2 appartementen verkocht. Telkens binnen de 2 weken verkocht.

Zeer vriendelijke eerlijke mensen.

Doe zo verder.

💯👍👍👍👌👌👌

 

Wij zijn in contact gekomen met Copandi voor de aankoop van onze woning. Door de orde, stiptheid en eerlijkheid die aan de dag gelegd werd zijn we ook met Copandi in zee gegaan voor de verkoop van ons appartement. Beide dossiers bleken uiteindelijk uitdagend te zijn, maar daarin heeft Copandi zich steeds op een diplomatische en zéér correcte wijze opgesteld. Langs kopers- én verkoperszijde kunnen wij Copandi dus ten zeerste aanraden om mee samen te werken.

 

Verkocht met de premium formule van Copandi.

Geen pottenkijkers tijdens bezoeken maar enkel echt geïnteresseerden die de woning nog eens echt willen zien.

Met deze formule kun je kopen vanuit je luie stoel.

Zelfs tijdens deze “blijf in uw kot“-periode.

3D presentatie zeer gedetailleerd.

Heerlijk innovatief immo-concept. Op slechts drie dagen ons huis verkocht, boven de vraagprijs. Met een eerlijke commissie. Welverdiend!

Als je na het lezen van deze blog geïnteresseerd bent in onze services of als je nog vragen hebt, kom dan zeker eens langs in één van onze kantoren. We willen je heel graag persoonlijk verder helpen. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Bekijk hier hoe Copandi jouw woning succesvol verkoopt.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.