Immoscoop: wat is dit nu juist?

Dus, wat is dat dan, Immoscoop? Vergelijk het een beetje met een hele grote markt, met verschillende verkopers uit verschillende regio’s. Immoscoop brengt een hele hoop Belgische vastgoedmakelaars bij elkaar op één site. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk op zoek kunt gaan naar je droomhuis/appartement, zonder dat je gebonden bent aan één makelaar. Ze willen dus de zoekende consument een website bieden waar op een overzichtelijke wijze het meest recente aanbod uit vastgoedland wordt gebracht. Hieronder vind je enkele van de kernwaarden van Immoscoop:

  • Coöperatieve vennootschap, eigendom van de leden vastgoedmakelaars
  • Gelijkheid en inspraakmogelijkheid voor alle aangesloten leden
  • Onafhankelijkheid van beroepsorganisaties, softwareleveranciers, enz.
  • Geen winstmodel, portaal blijft eigendom van het collectief
  • Volledig aanbod van deelnemende vastgoedmakelaars. 

Bij Immoscoop kun je verschillende soorten vastgoed vinden, waaronder woningen, appartementen, nieuwbouwprojecten en bouwgronden die nieuw op de markt komen. Als we bij Copandi een woning op onze site plaatsen, komt deze ook op de site van Immoscoop. Hierdoor kun je altijd zoeken naar de meest recente huizen of appartementen. Het doel van Immoscoop is om het overaanbod aan vastgoedportalen weg te halen en om hierbij ook de stijgende tarieven van de marktleiders te laten zakken. Dat is blijkbaar gelukt, want het portaal trekt elk jaar heel wat geïnteresseerden aan!

Bekijk hier de primeurs van Copandi op de website van immoscoop.

Iets wat ook leuk is om te vermelden, is dat Immoscoop haar gegevens nooit doorgeeft aan anderen. Dit vinden we toch opmerkelijk, en ze zijn er ook echt trots op. Als particulier kun je ook je huis bij Immoscoop te koop of te huur zetten voor € 49 per 2 maanden.

Immoscoop CVBA is opgericht op 1 februari 2016. Wim Peleman en maar liefst 120 immomakelaars staken hierbij de hoofden bij elkaar voor een intensieve brainstorming. Enkele maanden later is hun website dan live gegaan. Het concept bleek erg succesvol te zijn, want er waren onmiddellijk al zeer veel potentiële kopers die de site wilden bezoeken. Een jaar later had Immoscoop het geweldige idee om een eigen huizendatabank te ontwikkelen. Ze is exclusief toegankelijk voor alle coöperanten. Ze kunnen op deze databank gemakkelijk informatie raadplegen over alle huizen in België. Je kunt Immoscoop ook gebruiken op je smartphone. Dit is vooral gemakkelijk voor als je echt op de hoogte wilt blijven van de laatste woningen, omdat je pushmeldingen kunt inschakelen als er een nieuwe woning beschikbaar is waarin je geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Ze hebben het eerste moderne vastgoedplatform uitgebouwd waarbij toptalent uit de branche aan de slag gaat met de nieuwste technologie om de zoek- en verkoopervaring aangenamer te maken. Zo stellen ze hun coöperanten in staat om meer tijd over te houden voor het adviseren van hun klanten en om hun vastgoed te verkopen. Met de oplossingsgerichte instelling van een tech startup biedt Immoscoop hét antwoord op alles wat met vastgoed te maken heeft. Ze ondersteunen de sector met de slimste tools, uitgedacht door de knapste koppen op het gebied van techniek, ontwerp en strategie. Zo vergemakkelijkt Immoscoop het proces voor het vinden en het verkopen van een pand. Waarom? Omdat ze weten dat iedereen er bij wint als vastgoedmakelaars meer tijd kunnen besteden aan het opbouwen van relaties!

In 2018 heeft Immoscoop de handen in elkaar geslagen met De Persgroep. Je kunt op HLN altijd een hele reeks van woningen raadplegen. Zo hebben ze hun marketingaandeel sterk vergroot. In 2019 had Immoscoop maar liefst 1,5 miljoen bezoekers! Het concept slaat dus zeker en vast aan.

“Immoscoop is gegroeid uit een frustratie die bij veel vastgoedmakelaars leefde. De stap die vele collega’s in 2016 hebben gezet; daar hadden we niet over durven dromen, maar ondertussen is het realiteit.” – Wim Peleman, woordvoerder van Immoscoop

Het portaal schenkt heel veel aandacht aan technologie. Net als Copandi maakt Immoscoop gebruik van artificiële intelligentie om bezoekers een zo goed mogelijke ervaring te bieden op hun site. Ze willen potentiële klanten zo goed mogelijke suggesties geven. Het belangrijkste wat Immoscoop wil bieden aan potentiële kopers is controle. Je hoeft niet meer heel het internet af te schuimen om een goede deal te vinden. Alles staat nu gewoon op één plek. Hun doel is om ooit de Amazon van de vastgoedmarkt te worden: een centrale plek met meerdere verkopers, waar de kans erg groot is dat je het huis of appartement van je dromen vindt.

Bezoek hier immoscoop.

Iedere maand introduceren ze nieuwe updates, tools en vernieuwende oplossingen op basis van feedback van klanten en leden-vastgoedmakelaars. Ze verzamelen waardevolle informatie tijdens regionale meetings, iets wat hun coöperanten hoog in het vaandel dragen. Sinds de lancering van het vastgoedportaal in 2016 werden al meer dan 5 innoverende tools ontwikkeld die exclusief ter beschikking staan van de leden-vastgoedmakelaars van Immoscoop. Gezamenlijk zorgen ze voor een optimaal en efficiënt all-in-one platform. Kort samengevat: Immoscoop hecht veel aandacht aan collegialiteit, samenwerking, vastgoed en digitalisatie.

Eens op de site begin je met het ingeven van de gewenste gemeente of postcode. Je kunt ook kiezen of je wil kopen of huren, en of je op zoek bent naar nieuwbouw, bedrijfsvastgoed, luxevastgoed of een vakantiewoning. Je kunt ook specifiek zoeken naar biedingen, want je kunt op Immoscoop ook niet-bindend bieden voor je favoriete huis of appartement. Je kunt op de homepage ook kiezen voor een overzichtelijke kaart met alle beschikbare woningen in je stad of gemeente. Tot slot kun je nog je budget ingeven en hoeveel slaap- en badkamers je wenst te hebben in je huis of appartement.

 

Rechtsboven vind je de mogelijkheid om je aan te melden of te registreren. Je vindt er ook de knop “makelaars”. Hier vind je alle makelaars met wie Immoscoop samenwerkt. Als je op een makelaar klikt, krijg je een korte uitleg. Je vindt er ook alle contactgegevens en enkele interessante statistieken, waaronder panden die deze makelaar te koop of te huur heeft staan, en of de makelaar eventueel primeurs aanbiedt.

Ook als zaakvoerder is Immoscoop heel interessant, want je vindt er talloze industriële en commerciële panden, waaronder magazijnen, garages, winkelruimtes …

Immoscoop heeft ook een leuke blog. Deze wordt regelmatig bijgewerkt en je kunt zelfs filteren uit verschillende categorieën! Enkele blogthema’s zijn tips en advies, markttendensen en nog veel meer. Als je meer te weten wil komen over vastgoed in het algemeen, raden we zeker aan om eens een kijkje te nemen op de blog van Immoscoop!

Sinds 2019 zijn we bij Copandi ook aangesloten bij Immoscoop. Dit zorgt ervoor dat we nog sneller jullie woningen kunnen verkopen. Alle vastgoedzoekertjes die we op onze site plaatsen, worden ook op de site van Immoscoop geplaatst. Dit geeft ons een breder publiek, want zo blijven potentiële klanten niet aan één immokantoor hangen. Dit geeft ons dus ook nog dat extra tikkeltje bekendheid, want veel mensen hebben ons leren kennen via Immoscoop. We zijn dus heel erg blij met de samenwerking tussen ons en Immoscoop!

Copandi verschilt sterk van gewone makelaars, want we willen verandering in de vastgoedsector brengen. We maken net als Immoscoop heel veel gebruik van slimme technologie om onze klanten en potentiële kopers een zo goed mogelijke service te bieden. Dit willen we doen aan een zeer schappelijke prijs, want wij vinden dat traditionele makelaars te veel worden betaald. Dit is misschien een gewaagde uitspraak, maar ze is zeker en vast onderbouwd. Traditionele makelaars werken altijd met een commissie, waardoor je dus meer gaat betalen als je huis of appartement duurder is. Dit vinden wij absoluut niet logisch, want eigenlijk betaal je altijd voor dezelfde service, welk soort van woning het ook is. Daarom werken wij met een “fixed fee”, een vast tarief. Dit wil zeggen dat we drie vaste formules aanbieden, van weinig tot veel professionele ondersteuning. Jij kiest wat het beste bij jou past.

Maar hoe komt het dan dat we zo’n goede prijs kunnen aanbieden? Dit komt omdat we alle saaie, tijdrovende en repetitieve taken laten uitvoeren door artificiële intelligentie. Hierdoor komt er meer tijd vrij voor de echte belangrijke zaken: de klanten. 

Omdat ons team op die manier veel meer tijd kan vrijmaken voor de klanten, draait het altijd uit op een win-winsituatie. Wij werken veel slimmer dan een traditioneel vastgoedkantoor. Surf zeker eens naar Immoscoop om onze zoekertjes te bekijken! We hebben altijd een interessant en gevarieerd aanbod. Wil je toch graag wat meer advies of heb je vragen?

Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Neem hier contact op.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.