Immovlan: de thuis voor al je vastgoed

Onderwerpen die in deze blog behandeld worden:

  • Wat is Immovlan?
  • Waarvoor wordt het gebruikt?
  • Copandi en Immovlan
  • Onze service

 

Je zult er ongetwijfeld al wel eens van Immovlan gehoord hebben. Het is één van de grootste immoplatforms van België en de site blijft maar groeien in populariteit. Als je graag wat meer wilt weten over deze site, geeft deze blog alle informatie die je nodig hebt om goed gebruik te kunnen maken van deze website. Wij bij Copandi wensen je alvast veel succes met je zoektocht naar je droomwoning! Als je vragen hebt, mag je altijd eens bij ons binnenspringen of ons gewoon contacteren via de sociale mediakanalen of het contactformulier op onze site.

Laat ons beginnen met uit te leggen wat Immovlan juist is. Het is één van de grootste vastgoedsites die actief is in heel België, dus ook in Wallonië. Je kunt dus kiezen uit de twee landstalen (Nederlands en Frans) en ook Engels. Ze hebben maar liefst 130.406 zoekertjes voor alle soorten vastgoed die je maar kunt bedenken. Verder werken ze samen met 3.096 professionals of immomakelaars. Wij mogen heel trots zijn dat we daar deel van uitmaken. Later in deze blog spreken we nog even over onze samenwerking met Immovlan.

Maar wat kan je allemaal doen met Immovlan? Je kunt niet alleen zoeken naar huizen of appartementen die te koop of te huur staan, maar ook naar nieuwbouwprojecten en vakantiewoningen in het buitenland! Super, toch? De mogelijkheden voor vakantiewoningen zijn eindeloos, zoek gewoon even naar jouw favoriete vakantieland en wie weet vind jij wel het vakantiestekje van je dromen! Ben je aan het dromen om echt te verhuizen naar het buitenland? Dat kan ook! Immovlan beschikt over een ruim aanbod aan vastgoed in Frankrijk en Spanje! Je kunt ook zoeken naar openbare verkopen van huizen, waar er met biedingen wordt gewerkt. Kijk dan bijvoorbeeld naar het online platform Biddit.

Te weinig parking aan je huis? Geen probleem! Immovlan biedt ook enkele parkings en garages aan. Ben je meer op zoek naar een goede investering of een pand voor je bedrijf? Dat kan allemaal op Immovlan. Zelfs als student vind je vast en zeker een geschikt kot voor een eerlijke prijs. De mogelijkheden op Immovlan zijn eindeloos. Surf gewoon even rond op Immovlan en wie weet komen we jou wel tegen bij de verkoop van één van onze Copandi-woningen!

Uiteraard kan je als particulier ook je huis of appartement te koop zetten op Immovlan. Dat is niet gratis, maar als je je huis graag zelf wil verkopen, raden we sterk aan om het op één van de meest bekende vastgoedsites te plaatsen. Zo bereik je het grootst aantal potentiële kopers en dat voor een mooie prijs in vergelijking met wat je er voor terugkrijgt. Bij Immovlan is de prijs afhankelijk van waar je juist voor kiest, maar je betaalt tussen de € 100 en € 140 voor een zoekertje. Verder raden we aan om daarnaast ook te adverteren op één gratis platform, zoals Facebook Marketplace of 2dehands.be. Overdrijf hier ook niet in, want anders zie je de bomen door het bos niet meer en het aantal extra potentiële kopers zal beperkt zijn.

Wat ook heel erg leuk is aan Immovlan, is dat je je kunt aanmelden voor een speciale nieuwsbrief voor zoekertjes waar jij naar gezocht hebt. Zo kun je onmiddellijk op het huis of appartement van je dromen springen! Je kunt je ook nog inschrijven voor een algemene nieuwsbrief. Hiermee ontvang je elke week de laatste vastgoednieuwtjes, adviezen en de beste vondsten en aanbevelingen van Immovlan.

Natuurlijk houdt het niet op met vastgoed verkopen en kopen. Immovlan is een centrale plaats voor vastgoed waar je alles kunt vinden wat te maken heeft met huizen, appartementen en alles daarrond. Je vindt er enorm veel nieuwsberichten die iets te maken hebben met vastgoed en die wel eens nuttig zouden kunnen zijn als je aan het zoeken bent naar het huis of appartement van je dromen. Verder heeft Immovlan een enorme databank aan adviezen rond vastgoed en wonen. Een paar onderwerpen: wanneer de huurprijs van je woning geïndexeerd kan worden, of je best een windmolen koopt of toch maar gewoon zonnepanelen legt, en of renoveren vóór verkoop een goed idee is.

Immovlan maakt onderdeel uit van de groep Vlan. Daar zitten nog verschillende andere platforms onder, zoals gocar.be, vacancesweb, rendez-vous.be en becycled.be. De groep heeft zelf ook een platform, vlan.be genaamd. Hier kun je zoeken naar alle handelaren in de buurt.

Immovlan werkt ook nog samen met verschillende mediakanalen, waarvan je hieronder een overzicht vindt:

Door te adverteren in deze kranten, worden de zoekertjes door nog meer mensen bekeken. Het is dus zeker en vast een goed idee om je zoekertje op Immovlan te plaatsen!

Immovlan heeft tevens een mobiele app, waardoor je ook on the road kunt zoeken naar de woning van je dromen. En als dat nog niet genoeg is, beschikken ze ook over een Facebook- en Twitterkanaal waar heel vaak interessante updates op verschijnen. En onlangs is Immovlan met een nieuw, gezellig concept op de markt gekomen: Cozyvisit. Dit is eigenlijk een manier om toch een duidelijk beeld van een huis of appartement krijgen, zonder dat je uit je luie zetel hoeft te stappen! Je kunt de woning interactief bezoeken en een videoconferentie houden met de makelaar in kwestie. Snel. Praktisch. Interactief. Dat is wat ze zelf zeggen over Cozyvisit. Het is een tool die je in staat stelt om op een dynamische manier samen met je makelaar eigendommen te bezoeken, terwijl je toch comfortabel en veilig thuis blijft. Handig toch? Vooral tijdens de coronacrisis is dit de ideale manier om toch op zoek te gaan naar het huis of appartement van je dromen.

Het spreekt voor zich dat Immovlan ook samenwerkt met de professionals in de vastgoedsector: de vastgoedmakelaars. Wij bij Copandi zijn trots dat we samenwerken met Immovlan en we hebben er al heel veel mogen verkopen. Daar zijn we Immovlan heel dankbaar voor. Op Immovlan kun je een volledige lijst vinden van alle immomakelaars die samenwerken met Immovlan. Als je dan op een van de makelaars klikt, vind je alle nodige informatie over de makelaar in kwestie. Je kunt ze ook meteen contacteren via e-mail of telefoon. Verder vind je ook nog een korte uitleg over waarvoor het vastgoedkantoor staat, hun visie zeg maar. Onder al deze informatie staan vervolgens alle panden die de immomakelaar te koop heeft staan. Momenteel bieden we bij Copandi 146 (!) panden aan op Immovlan. Je zult dus zeker en vast wel een huis of appartement vinden dat bij jou past!

Wil je toch graag wat meer begeleiding bij het kopen of verkopen van een huis of appartement? Dat begrijpen we bij Copandi helemaal. Ons team van professionele vastgoedmakelaars staat altijd voor jou klaar om je zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden bij alles wat met vastgoed te maken heeft. Wij bij Copandi vinden dat de rol van vastgoedmakelaar moet veranderen en dat tegen een betaalbare prijs. Heel veel traditionele immomakelaars werken met een commissiesysteem, wat wel eens heel duur kan uitdraaien als je je huis of appartement verkoopt. Dit willen we te allen tijde vermijden door gebruik te maken van een vaste prijs, een “fixed fee”. Hierdoor weet jij al vanaf het begin hoeveel je gaat betalen en kom je niet voor verrassingen te staan. Transparantie, dat vinden wij erg belangrijk.

We hebben bij Copandi drie formules, die gaan van zelf nog dingen doen voor de verkoop tot alles overlaten aan onze professionals. Zo is er altijd een formule die bij jou past. Onze tarieven zijn inclusief btw, dus alles is al duidelijk vanaf het moment dat je nog maar bij ons binnenspringt. Geweldig, toch?

Door deze prijzen blijven we steeds scherp, want als de woning toch niet verkocht geraakt, krijg jij je geld gewoon terug. Op die manier willen we een vastgoedrevolutie teweeg brengen in België. Want wij vinden dat het traditionele systeem hopeloos verouderd is. Maar hoe komt het nu dat zo veel mensen toch nog naar een ‘traditionele’ makelaar gaan? Zoals het woord zegt, eigenlijk gewoon omwille van traditie. Mensen vinden het normaal dat als ze hun huis willen verkopen, dit hen veel gaat kosten, of ze dat nu willen of niet. Maar zo hoeft het uiteraard niet te zijn.

Wij bij Copandi gaan gewoon op een andere manier te werk. We digitaliseren en automatiseren administratieve taken met behulp van artificiële intelligentie. Zo winnen onze makelaars een zee aan tijd en kunnen ze zich voor de volledige 100% focussen op wat écht belangrijk is: een warm en persoonlijk contact onderhouden met jou. Want op die manier zijn onze klanten steeds tevreden en vertellen ze dit door aan anderen. Want een goede service verkoopt zichzelf. We zetten zeer weinig in op reclame voor onszelf, maar willen de middelen die vrijkomen besteden aan reclame voor de verkoop van jouw huis of appartement. Want dat is nu eenmaal waarvoor een vastgoedmakelaar dient. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.