Nieuwbouwproject Maarten Mechelen op oude site AZ Sint-Maarten: Fase 2

Copandi vastgoed is fier je de lancering van fase 2 van Maarten Mechelen te kunnen voorstellen:

Op de site van het oude Sint-Maarten ziekenhuis komt woonproject Maarten: een nieuw stukje stad in Mechelen op 500 meter van de historische binnenstad. Tussen het station, de Vesten en de vaart ontwikkelt Ciril een gezellige woonbuurt met 7 verschillende gebouwen aan het nieuwe Rosierpark en aan een nieuwe leefstraat – de Vaartstraat. Maarten wordt een groene plek waar je kan wonen, wandelen en ontspannen. Een geborgen thuis op een steenworp van de bruisende binnenstad en in contact met groen en water – maar tegelijk in architectuur vol ruimte en licht die aansluit op de omgeving.

Ciril zorgt voor een stukje Mechelen dat terug bewoonbaar wordt voor u en uw familie met een duurzaam, divers en kwalitatief project voor de buurt. Ontdek onze vele opties voor een moderne thuis, met de mogelijkheden van een stad en de warmte van een gezellige buurt.

Ontdek de nog beschikbare units Maarten Mechelen

 

Het JULES-gebouw: in het hart van Maarten

Het Jules-gebouw staat volledig vrij, midden in Maarten. Het kijkt uit over het park, de deeltuin en de leefstraat. Aan de hoek van de Leopoldstraat en de Willem Rosierstraat wandel je de site binnen via het park. Je auto kan er ondergronds, je fiets in het fietspaviljoen. Kom je van de vaart? Dan kan je ook wandelen of fietsen via de leefstraat.

Bij Jules vinden we aan het Rosierpark 5 bouwlagen met 19 ruime hoek- en  doorzonappartementen met inpandige terrassen op de deeltuin en 3 penthouses met extra grote terrassen. Aan de leefstraat wordt het gebouw trapsgewijs lager van 5 naar 4 naar 3 bouwlagen en biedt het verschillende woonopties, van 4 appartementen met terras tot 3 duplexwoningen en 5 woningen met individuele ingang – met fietsberging – en een eigen tuinterras. In de woningen zijn de leefruimtes aan de tuinzijde dubbelhoog met een royale raampartij die van gelijkvloers tot de eerste verdieping strekt en zorgt voor licht en ruimte in overvloed.

Van park tot leefstraat: Jules biedt opties om afgeschermd van de stad te genieten van het leven.

 

Het ALFRED-gebouw: rust en ritme in Maarten

Het Alfred-gebouw ligt aan de residentiële Willem Rosierstraat en geeft uit op het Rosierpark en de deeltuin. Aan de hoek van de Leopoldstraat en de Willem Rosierstraat wandel je de site binnen via het park. Je auto kan er ondergronds, je fiets in het fietspaviljoen. Kom je van de vaart? Dan kan je ook wandelen of fietsen via de leefstraat. Binnen Alfred vind je 16 lichtrijke appartementen met inpandig terras, 2 penthouses en 4 duplexwoningen met een individuele
ingang en eigen tuinterras, grenzend aan de deeltuin. Je geniet hier van een gezellig ritme van de stad, met de rust van de deeltuin en het groene leven van het park.

 

HET NIEUW ROSIERPARK

Het groene hart van Maarten is het gloednieuwe Rosierpark. Dit openbaar park is er voor de huidige, de nieuwe en de toekomstige bewoners van Maarten en de buurt. Het is een toegankelijke plek met een geborgen en gezellig karakter dat als groene buffer de drukte van de stad achter zich laat. Omringd door bomen, bloemen en grassen vind je hier een plek om te ontspannen.

OKRA landschapsarchitecten ontwierpen een groene plek die verbindt tussen stad & vaart en tussen bewoners en bezoekers. De beplanting sluit er bewust aan op de sfeer van de oevers van de vaart: weelderige borders en stevige accenten wisselen elkaar af. Grasvlakken in verschillende hellingsgraden maken het groen levendig en nodigen uit om te liggen, te spelen of te leunen. Een waterelement zorgt voor een verfrissend accent, terwijl bomen schaal en schaduw brengen, met onder de bomen zones van bloeiende ruigte die de biodiversiteit stimuleren. Deze gevarieerde beplanting zorgt voor een gelaagd beeld dat elk seizoen aantrekkelijk blijft.

VAART

Bij Maarten woon je aan het water. Langs de autoluwe vaart kan je heerlijk wandelen,
joggen of fietsen. Trek erop uit met je gezin, je vrienden of je hond en geniet van nieuwe
perspectieven: je laadt er je batterijen op en vindt er inspiratie. Een plek om je hoofd en je lichaam rust te gunnen, met een unieke sfeer in Mechelen. Water speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Mechelen. Het zorgde eeuwen voor de welvaart die nu nog steeds voelbaar is in de stad. Ook vandaag is water niet weg te denken uit het stadsbeeld. De Dijle en de typisch Mechelse vlietjes geven Mechelen haar pittoreske karakter. Het water leeft, net als de Mechelaars, die met volle teugen genieten van de troeven van een plek waar stad
en stroom in harmonie samenkomen.

LEEFSTRAAT

Tussen het Rosierpark en de Vaartdijk komt een groene leefstraat: de Vaartstraat.
Deze verkeersvrije straat vormt een toegang tot Maarten en schetst meteen het ontspannen
karakter van de buurt. De Vaartstraat wordt een gloednieuw adres waar eerst niks was: een plaats om te wonen, een nieuwe verbinding en een plek om gewoon gezellig samen te zijn. Je komt er thuis in alle rust en omgeven door een warme, levendige wijk.
In een leefstraat staat niet het verkeer, maar de mens centraal. Net als vroeger is het een sociale plaats waar buren samenkomen en elkaar leren kennen. Je wandelt en fietst er zorgeloos zonder verkeer. Kinderen kunnen er veilig buiten spelen en volwassenen kunnen er rustig praten. Tussen royale groenzones is er voldoende ruimte om te stoepkrijten en te hinkelen, of te kletsen en te aperitieven… en dit alles in een autovrij gebied, midden in de stad. Het is bewezen dat een leefstraat het buurtgevoel kan versterken en het leven in de stad een stuk aangenamer maakt.

LIGGING

BEREIKBAAR & TOEGANKELIJK
Wonen in Maarten is wonen op een toplocatie: in centrum Mechelen, op 500 meter van de historische binnenstad en op 5 minuten van het station. Een ondergrondse rotatieparking, ruime fietsenstallingen en nieuwe fiets- en wandelpaden door de site heen maken Maarten volop toegankelijk voor iedereen: een echt stukje stad-in-de-stad.

CHARMANT & CENTRAAL
Mechelen is de tweede grootste stad van de provincie Antwerpen. Het is een centrumstad met de charme en de gemoedelijkheid van een groot dorp. Niet alleen de kwaliteiten van de stad zelf trekken mensen aan, maar ook haar centrale ligging. Met een vlotte verbinding naar steden als Antwerpen, Leuven, Gent of Brussel, is de rest van Vlaanderen vlakbij.

GROEI & BLOEI
De stad Mechelen is de laatste jaren steeds meer in trek als woonstad voor starters en jonge gezinnen, maar ook voor actieve senioren. Bewoners getuigen vol lof over de leef- en woonkwaliteit en zijn trots op hun thuis die er alleen maar mooier op wordt.
De stad is in verandering: met oog voor haar historische rijkdom, wordt voor en door Mechelaars gewerkt aan een groen, veilig en bruisend Mechelen van de toekomst. Een authentieke plek die volop leeft!

ARCHITECTUUR

Een oud ziekenhuis en grote ingesloten parking maken plaats voor kwalitatieve woonruimte, slimme openbare ruimte en veel nieuw groen.
Het ontwerp van POLO Architects is een antwoord op een bijzonder gevarieerde site met verschillende aansluitingen en openingen naar de buurt, waarbij wordt gewerkt met bouwblokken met elk een eigen architectuur, schaal en programma. Door die slim in te planten
met aandacht voor ruimtelijke kwaliteit maken de architecten ruim plaats voor nieuwe open ruimte. Zo onstaat een buurtpark, een leefstraat en een deeltuin.

AANSLUITING MET DE BUURT
“De ligging en inplanting van de site – tussen de historische stad en de vaart, maar ook tussen verschillende types bestaande bebouwing – zorgt voor veel dynamiek en verscheidenheid.
Maarten verbindt de stedelijke Leopoldstraat met de rustige Vaartdijk aan het water”, legt projectarchitect Jef Van Loock uit. “De gebouwen van Maarten passen zich in volume en ritme
aan die overgang in de stad zelf aan.” Dat betekent bijvoorbeeld hoger wonen in stedelijke appartementen aan de Leopoldstraat en lager wonen in gezellige eengezinswoningen aan de Vaartdijk, zodat elk bouwblok zich inpast in zijn omgeving. Op die manier vloeit de architectuur van Maarten geleidelijk over van de stad naar de vaart.

OPEN MAAR GEBORGEN
“De gebouwen rond het Rosierpark hebben een sterke horizontale geleding in architectonisch beton die een omkadering vormt voor het park,” zegt Jef. Af en toe zijn die geledingen open: “Alfred opent zich als toegang naar de Willem Rosierstraat, het Désiré-gebouw naar de Leopoldstraat en bij het Jules-gebouw laat die opening toe het park visueel te verbinden met de deeltuin.” De openingen verlenen de gebouwen een zekere transparantie waar binnen en buiten samenvloeien. Het buurtpark is tegelijk open en uitnodigend naar de stad, maar toch geborgen voor de gebruikers: het is een parkje om tot rust te komen en te verpozen.

Interesse in dit schitterend project in Mechelen? Contacteer Steven Plompen via 015 79 46 33 of bekijk de projectpagina hier.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.