Vijf handige tips om je woning sneller te verkopen!

Zodus. Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt – en je bent klaar om je pand te verkopen? Superspannend! Want, ja. Hoe zorg je er nu voor dat die nieuwe kopers in een oogopslag verliefd worden op jouw woning? Wel, begin alvast met deze handige tips: rechtstreeks vanuit het brein van onze doorwinterde makelaars vertellen wij je de meest slimme tips om jouw woning te verkopen. Zo kan jij zonder problemen kiezen voor het Copandi Starter pakket, waar jij de rondleidingen vlot en gezwind zélf verzorgt. Hier gaan we!

#1 Timing, timing, timing

De eerste tip – en misschien ook meteen de belangrijkste, als je het aan onze makelaars vraagt. Zij weten tenslotte wat de meest interessante momenten in het jaar zijn om een huis te koop te zetten – en welke periodes je absoluut moet vermijden. Zo raden ze ten stelligste af om je woning te koop te zetten tijdens een verlengd weekend. Ook het einde van het jaar is not done: tijdens de feestdagen is iedereen tenslotte druk bezig met feesten organiseren, pakjes kopen en… ja, tja: geld opdoen. Met andere woorden: in die periode is bijna niemand op zoek naar een grote investering. Hou daarnaast ook rekening met de huizen die al te koop staan in jouw straat. Ben je de vijfde op rij? Probeer de verkoop dan nog even – indien mogelijk, natuurlijk – uit te stellen. Je wil de spotlight voor jou alleen, toch?

Nog meer tips over dé perfecte timing om jouw woning te verkopen? Kom gerust eens langs – en dan delen we met veel plezier onze kennis…

#2 Volg je neus

Geloof het of niet, maar ‘scentsation’ is dus wel effectief een ding. Zoek maar op: het is wetenschappelijk bewezen dat geuren een bijzonder groot effect hebben op onze gemoedstoestand. Enneuh… Wanneer je die potentiële kopers een rondleiding geeft, wil je hen zo goedgezind mogelijk maken (en houden), nietwaar? Kies daarom voor een subtiel geurtje waar iedereen blij van wordt: een cake die net uit de oven komt, vers gezette koffie of misschien de geur van verse was? Deze geuren doen denken aan huiselijkheid, comfort en gezelligheid – zonder té extreem aanwezig te zijn, zoals lavendel, bijvoorbeeld.

#3 Charm pricing

Ah, marketing. Wat ben je toch slim. Ooit al van ‘psychologische prijsvoering’ gehoord? Neen? Wel, wij vertellen er graag alles over: het is tenslotte één van de meest gebruikte marketingtechnieken – van een blikje cola in de winkel, helemaal tot de aankoop van jouw nieuwe huis. ‘Charm pricing’ is volledig gebaseerd op de nood van elke (potentiële) koper om een goei dealtje te scoren. Kies daarom voor een ‘slimme’ prijs die de koper dat goede gevoel bezorgt. Iets dat 0,99 cent kost, zal jou sneller overtuigen dan iets dat 1 euro kost, toch? Wel, hetzelfde geldt voor huizen! Denk bijvoorbeeld aan een verkoopprijs van 199 000 in plaats van 200 000.

#4 Klinkt als muziek in de oren

Wist jij dat ons brein letterlijk oplicht wanneer er een leuk deuntje opgezet wordt? Echt waar: muziek stimuleert onze hersenen en geeft ons een blij gevoel. Daarom vinden wij het altijd een slimme zet om een muziekje op de achtergrond op te zetten. Kies wel liefst iets niet té bekend: je wil je kopers niet afleiden met die ene hippe zomerhit, of met die ene lugubere hair metalplaat. Wij opteren altijd voor iets relatief onbekend, liefst instrumentaal én subtiel op de achtergrond. Enneuh… zo’n achtergrondmuziekje? Dat helpt ook meteen de onaangenaamheid van plotse stiltes uit de weg.

#5 Frisheid

Een eerste indruk? Die is goud waard. Zorg er daarom voor dat jouw geliefde huisje er fris en verwelkomend uitziet. Dat doe je natuurlijk in eerste plaats door te poetsen en op te ruimen, zodat er geen rommel voor afleiding zorgt. Zet ook voldoende ramen open vooraleer het bezoek komt, zodat je woning lekker fris ruikt – en niet als een duffe woonst overkomt. En wil je het pand helemaal onweerstaanbaar maken? Dan zet je het liefst ook nog een hele resem plantjes binnen: deze zien er niet alleen fris en gezond uit, maar zorgen ook nog eens voor gezuiverde lucht in huis. Gezellig én goed voor een frisse kop, dus. Handig!

Meer handige vastgoedweetjes?

Dat kan! Het enige wat jij moet doen, is onze blog volgen. Wij delen tenslotte met veel liefde de leukste tips, tricks en informatie rond en over die complexe vastgoedwereld. Enneuh… kom zeker eens langs voor nog wat meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen met de verkoop van jouw woning. Tot snel?

 

JA, ik neem contact op! 

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.