Zimmo: de allround immosite

Onderwerpen die in deze blog behandeld worden:

  • Wat is Zimmo?
  • Waarvoor kan ik het gebruiken?
  • Zimmo en Copandi
  • Onze service

In deze blog willen we je graag bekend maken met één van de grootste immowebsites van België: Zimmo. Het is een heel handig platform waar je zeker en vast je huis of appartement van je dromen zal kunnen vinden. We lichten in deze blog het platform met al zijn functies toe. We praten ook nog kort over onze eigen services. Alvast heel veel leesplezier! Als je vragen hebt over onze diensten of het platform, mag je altijd eens binnenspringen of ons gewoon contacteren via onze site of onze sociale mediaplatforms.

Zimmo omschrijft zichzelf als de 360°-partner voor de huizezoeker en de vastgoedprofessional in België. Want jazeker, ook als je graag naar Wallonië wil verhuizen of als je op zoek bent naar een mooi vakantiehuisje, is Zimmo de ideale partner om dat geweldige blokhutje in de Ardennen te vinden! De site bundelt meer dan 120.000 zoekertjes en ze bereiken meer dan 6,2 miljoen bezoekers per maand. Ze zijn dus aardig op weg om het grootste vastgoedplatform van België te worden. Het vastgoedplatform maakt deel uit van het bedrijf Mediahuis, dat over heel veel nieuwsmerken beschikt, waaronder Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. Dat komt goed uit, want hierdoor kan Zimmo dagelijks publiceren in een groot deel van de Vlaamse kranten. Dit zorgt ervoor dat ze één van de grootste immosites van België zijn geworden.

Ze bieden niet alleen een platform om huizen/appartementen te kopen en/of te verkopen, maar ze geven ook informatiedossiers omtrent bouwen, renoveren en kopen of investeren in vastgoed uit. Ze bieden verder onder de naam Zabun een complete CRM-tool aan en hebben businesstools voor de aan- en verkoop van vastgoed. Daarmee stopt het niet, want ze bouwen zelfs volledige websites voor immomakelaars!

Maar nu even to the point: waarvoor kan ik Zimmo gebruiken? Hun belangrijkste functie is uiteraard zoeken naar panden die te koop of te huur zijn in heel België. Dat doe je door de gemeente of postcode in te vullen en het type woning, de prijs en het aantal slaapkamers aan te geven. Hierna krijg je een mooie lijst waar je uit kunt kiezen. Als je dan op een huis of appartement klikt, krijg je de hele uitleg met fotogalerij. Zo kun je al veel te weten komen en krijg je al een idee of de woning iets voor jou is. Verder kun je ook uitgebreid zoeken. Hier kun je nog meer details aangeven. Zo biedt het zelfs de optie om een cirkel of veelhoek te tekenen waarin de panden zich moeten bevinden.

Je kunt ook je zoekopdracht opslaan, waardoor je alles waar je naar gezocht hebt snel kunt terugvinden. En het houdt niet op met huizen of appartementen. Er worden ook studentenkoten, bouwgrond of bedrijfsvastgoed waaronder kantoorruimtes of magazijnen aangeboden. Zimmo beschikt tevens over een enorm aanbod aan nieuwbouwprojecten, mocht je daar naar op zoek zijn.

En als dat nog niet genoeg is, gaat Zimmo zelfs over de landsgrenzen heen! Dat klopt, voor vakantiehuizen of om gewoon te verhuizen naar het buitenland, is Zimmo jouw trouwe partner. Ze hebben tal van verschillende panden in verschillende landen, waaronder Spanje, Italië, Nederland en Frankrijk. Wil je met je bedrijf internationaal gaan? Geen probleem, want Zimmo heeft ook enkele zoekertjes met bedrijfsvastgoed in het buitenland.

Zimmo heeft nog een andere handige functie: de prijswijzer. Hiermee kan elke woning in België geschat worden. We willen er wel even bij zeggen dat dit geen precieze schatting is, en dat je best naar een immomakelaar gaat als je je huis écht wil verkopen. Deze tool is vooral handig als je nieuwsgierig bent naar hoeveel je huis of appartement waard is, of wanneer je nog maar net aan het denken bent om je woning te verkopen.

Maar waarom ga ik toch best naar een vastgoedmakelaar om mijn huis te laten schatten? Eigenlijk is dat heel simpel: expertise. Een vastgoedmakelaar heeft alle professionele tools om een zo precies mogelijke prijs te bepalen voor jouw huis of appartement. Ze komen je woning ook bekijken om de precieze staat ervan in detail te kunnen zien. Omdat ze al jaren niks anders doen dan woningen schatten, is de prijs praktisch altijd de juiste. Verder kunnen immomakelaars je nog wat extra tips geven om je woning zo goed mogelijk in de spotlight te zetten als ze bij jou op bezoek komen. En bij Copandi is een schatting ook nog eens gratis, dus waarom zou je het niet doen? Al onze medewerkers komen uit de regio, dus ze kennen alles van de buurt waarin ze wonen. Wij zorgen ervoor dat je huis of appartement aan een ‘scherpe’ prijs te koop komt te staan. In combinatie met onze professionele marketing zetten we zo jouw woning zeer sterk in de markt en creëren we een grote groep van kandidaat-kopers die bereid zijn snel te beslissen. Soms willen ze zelfs een prijs betalen die hoger ligt dan de marktprijs. Mooi is dat, toch?

Laat ons het nu even verder hebben over Zimmo. Als particulier is het namelijk ook mogelijk om je woning te koop of te huur te zetten op Zimmo. Dat kan al vanaf € 41,80 voor één maand. Je kunt je woning tot 12 maanden publiceren op Zimmo.be. Natuurlijk komt jouw zoekertje dan ook op de nieuwssites die we daarnet al hebben aangehaald.

We willen nog graag even enkele andere elementen uitleggen die Zimmo aanbiedt. Zo hebben ze nog de functie “Huis te flirt”. Deze tool is vooral heel erg handig als je niet meteen van plan bent om je woning te verkopen, maar toch benieuwd bent of het in trek is. Het huis of appartement wordt aangeboden aan echte mensen, die hun mening dan verkondigen over jouw vastgoed. Zo kom je meteen te weten hoeveel mensen er op zoek zijn naar jouw woning. Verder beschikken ze nog over een hele leuke blog die zeker de moeite waard is om te lezen. Enkele onderwerpen zijn: kies je het best voor bouwen of renoveren, decoratieblunders en hoe ze te vermijden en of een veranda een goede keuze is of niet.

Wij bij Copandi hebben een heel fijn partnerschap met Zimmo. We verkopen en verhuren elk jaar een mooi aantal huizen en appartementen met het platform. Het is heel belangrijk voor vastgoedmakelaars om op zo’n platformen te adverteren. Zo kunnen ze snel aan naamsbekendheid winnen. Omdat er zoveel makelaars samenkomen, maken ze elkaar sterker. Dat is wat we bij Copandi ook willen. Zie het een beetje als de wekelijkse markt. Je gaat er alleen maar naartoe als er ook daadwerkelijk veel kramen staan. Met één kleine viskraam ga je ook niet heel die afstand afleggen. Dat is eigenlijk net hetzelfde met dit soort immoplatforms. Het geheel is groter dan de som van de delen. En dat begrijpen we bij Copandi maar al te goed. Het spreekt voor zich dat we Zimmo erg dankbaar zijn voor de hulp die ze ons al geboden hebben!

Natuurlijk is adverteren op een immowebsite voor Copandi niet genoeg. We willen veel meer aanbieden aan onze klanten. Voor ons staat service en transparantie op de eerste plaats, en dat voor een hele mooie prijs. Veel vastgoedmakelaars werken met het commissiesysteem, maar daar zijn we bij Copandi radicaal tegen. Wij vinden dat dit alleen maar de afstand vergroot tussen immomakelaar en klant. Het schept vooral het beeld dat een vastgoedmakelaar vanuit een ivoren toren neerkijkt op zijn klanten, terwijl hij zelf eigenlijk nauwelijks werk moet verrichten. Of hij nu een dure villa of een blokhutje in de Ardennen moet verkopen, zijn werk blijft hetzelfde. Toch is het zo dat hij bij het commissiesysteem véél meer krijgt bij die villa dan bij dat blokhutje. Niet eerlijk, toch?

Daarom werken we bij Copandi met een fixed fee. Dit is een prijs die altijd vast blijft, inclusief btw. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en worden wij gestimuleerd om slim te besparen. Dit doen we door al het moeilijke, saaie en repetitieve werk te laten uitvoeren door artificiële intelligentie. Hierdoor maken we meer tijd om jou, onze klant, zo goed mogelijk verder te helpen. Het spreekt voor zich dat we hierop nooit zullen besparen! Want een goede service verkoopt zichzelf, met of zonder veel marketing. We mikken vooral op een duurzame en transparante samenwerking met onze klanten, de verkopers. Natuurlijk is dit ook heel interessant voor onze kopers, want omdat de prijs voor de verkopers gedrukt blijft, hoeven ze die verliezen niet te compenseren in hun verkoopprijs. Dit resulteert in een lagere verkoopprijs. Een win-winsituatie voor iedereen dus!

Mocht je interesse hebben in één van onze services, of heb je die woning van Copandi gevonden op Zimmo waarover je wat meer uitleg wil? Krijg je misschien graag nog extra uitleg over Zimmo zelf? Dat kan! Vul dan even het contactformulier in op onze site, of kom gewoon eens fysiek langs in één van onze kantoren te Mechelen, Schoten of Mol. Onze medewerkers staan één voor één klaar om jou zo goed mogelijk verder te helpen! Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.