8 Redenen om met een Fixed-Fee makelaar te werken!

8 Redenen om met een Fixed-Fee makelaar te werken!

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar voor de verkoop van jouw woning, denk je waarschijnlijk als eerste aan de klassieke makelaars die werken met een commissie in een % op de uiteindelijke verkoopprijs. Maar er is ook een minder bekende optie: werken met een makelaar die een forfaitaire commissie hanteert. In dit artikel zetten we 8 redenen op een rij waarom het beter is om te werken met een makelaar die een forfaitaire commissie hanteert.

Gemakkelijker een toekomstplan opmaken

Met een forfaitaire commissie weet je van tevoren wat je gaat betalen. De commissie van de makelaar zal niet variëren naargelang de uiteindelijke verkoopprijs of de waarde van jouw woning. Dit geeft je de mogelijkheid om gemakkelijker plannen te maken voor de toekomst. Je hebt immers een zicht op je beschikbare budget, wat transparantie en zekerheid biedt.

Besparen op kosten

Het belangrijkste argument om te werken met een makelaar met forfaitaire commissies is natuurlijk dat je geld bespaart. Gemiddeld bespaar je meer dan €6.000. Bij een klassieke makelaar betaal je 3,63% inclusief BTW wanneer deze de woning verkoopt. Bij Copandi, bijvoorbeeld, kies je uit één van onze 3 formules. Stel, je neemt onze Comfort-formule, dan kost dit slechts een vast bedrag van €4.500 inclusief BTW. Je bespaart dus maar liefst €6.390!

Betaal hetzelfde bedrag, ongeacht de verkoopprijs

Als een woning boven de vraagprijs wordt verkocht, betaal je bij een forfaitaire makelaar nog steeds hetzelfde bedrag. Bij een klassieke makelaar moet je een deel van deze winst afstaan. Bij Copandi beschouwen wij die extra inspanning als onze taak en daarom vragen wij hier geen extra vergoeding voor.

Kwalitatieve dienstverlening

Je krijgt dezelfde service (of beter) als bij een klassieke makelaar. Bij Copandi hebben onze makelaars de nodige opleidingen genoten en beschikken ze over accurate marktkennis, waardoor ze experten zijn in hun regio en vakgebied. We bieden een meer dan kwalitatieve dienstverlening in onze 3 formules, tegen een lagere prijs dan de meeste klassieke makelaars.

Gebruik van technologische innovaties

Een forfaitaire makelaar maakt doorgaans gebruik van technologische innovaties. Makelaars met een forfaitaire commissie zijn vaak progressiever dan klassieke makelaars, die liever vasthouden aan het bekende en traditionele. Bij Copandi maken onze makelaars bijvoorbeeld gebruik van automatisering en digitalisering van het verkoopproces en de administratie. Dit zorgt voor een betere marketing en een optimale en digitale voorstelling van een eigendom te geven.

Het is een transparante manier van werken!

Een forfaitaire commissie is een transparante manier van werken voor zowel de verkoper als de koper. Het is voor beide partijen duidelijk welk bedrag er betaald moet worden en er zijn geen verrassingen achteraf.

Bij Copandi zijn we trots op onze transparante werkwijze en duidelijke communicatie. We informeren onze klanten altijd over de gemaakte kosten en maken duidelijke afspraken over de dienstverlening. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Je behoudt de controle over de verkoop van jouw woning!

Bij een klassieke makelaar betaal je een commissiepercentage over de verkoopprijs, waardoor het soms lijkt alsof de makelaar meer geïnteresseerd is in een zo hoog mogelijke verkoopprijs dan in jouw persoonlijke belangen. Bij een forfaitaire makelaar heb je altijd de controle over de verkoop van jouw woning. Je kunt zelf beslissen welke prijs je vraagt en welke voorwaarden je stelt, zonder dat de commissie van de makelaar daar invloed op heeft.

Je betaalt enkel voor de kosten die specifiek voor jouw woning worden gemaakt!

Een klassieke makelaar beschikt vaak over 1 of meerdere “chique” kantoren en maakt heel wat algemene reclame voor zijn of haar kantoor (billboards, reclame op bussen,  ooie vitrine,…). Deze kosten dienen enkel tot nut voor promotie van de makelaar zelf en dragen niet meteen bij tot de verkoop van een individuele woning. Ze moeten echter wel vergoed worden, dus weet dan dat een gedeelte van de commissie die jij betaalt hieraan wordt besteed.

Bij een forfaitaire makelaar betaal je enkel voor de inspanningen die worden geleverd om jouw woning te verkopen. Zelfde resultaat, maar veel eerlijker, toch?

Conclusie

Het werken met een makelaar met forfaitaire commissies biedt tal van voordelen. Je bespaart geld, behoudt de controle over de verkoop van jouw woning en krijgt dezelfde service (of beter) als bij een klassieke makelaar. Daarnaast is het een transparante manier van werken en maken forfaitaire makelaars gebruik van technologische innovaties.

Bij Copandi zijn we ervan overtuigd dat deze manier van werken de toekomst is en bieden we onze klanten dan ook graag de mogelijkheid om te kiezen uit onze 3 formules met forfaitaire commissies. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar voor de verkoop van jouw woning, bekijk dan onze 3 formules.