Copandi en het luxevastgoed: een perfecte combinatie

In deze blog gaan we dieper in op enkele belangrijke onderwerpen:

🏢 Wat valt er onder de noemer “luxevastgoed”?

🔎 Waar moet je op letten bij het kopen van luxevastgoed?

💰 Luxevastgoed als investering

🌟 Copandi en haar exclusieve aanbod

 

Maar wat is nu net “luxevastgoed”? Dat is uiteraard moeilijk te definiëren. Een groot huis hebben, betekent niet meteen dat je een luxewoning bezit, want misschien heb je dat echt wel nodig omdat je met veel mensen in één huis woont. Luxevastgoed kun je eigenlijk omschrijven als vastgoed dat je aanschaft omdat je jezelf wil verwennen. Een bedrijfsleider, een advocaat of een dokter wil na al het harde werk ook wel eens iets doen met de (zuur)verdiende centjes.

Luxevastgoed kan variëren van een villa, kasteel of buitenverblijf tot een vakantiewoning in het buitenland. Het hoeft niet per se groot te zijn, want ook een prachtig gerenoveerde boerderij of statig herenhuis in het stadscentrum kan je een gevoel van luxe geven. Misschien wil je wel een kleiner huis met een enorme tuin, als je een natuurliefhebber bent. Of misschien droom je ervan om je paarden een eigen privémanege te geven?

Een luxepand hoeft ook niet onbetaalbaar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tweede verblijf aan de kust of in de Ardennen. Vaak voldoet een woning uit de jaren ’60 niet meer aan de luxe-standaard van vandaag. Misschien is de woning niet voldoende gerenoveerd of sluit het niet aan bij jouw smaak. De omgeving kan ook veranderd zijn, waardoor de sociale status van de buurt anders is dan vijftig jaar geleden. Soms wordt de term “luxe”, “exclusief” of “high-end” te snel gebruikt als verkooppraatje, terwijl het vastgoed niet echt buitengewoon is of slechts één bijzonder kenmerk heeft.

Zelfs in de media wordt de term “luxe” vaak verkeerd gebruikt. Tegenwoordig wordt bijvoorbeeld vermeld dat de verkoop van “luxepanden” tijdens de coronacrisis is gestegen. Maar wat maakt een woning nu precies luxueus? Hoewel het waar is dat duurdere woningen beter verkochten tijdens de crisis, zagen we ook een mooie stijging in de verkoopcijfers van minder dure woningen. Mensen hadden meer geld beschikbaar dat normaal gesproken naar vakanties of festivals zou gaan. Luxepanden waren toevallig populairder dan panden in andere prijsklassen, omdat veel mensen meer financiële middelen hadden dan voorgaande jaren.Luxevastgoed omvat vaak verschillende elementen, zoals de locatie, architectuur, voorzieningen, afwerking en exclusiviteit.

Bij het kopen van luxevastgoed zijn er enkele belangrijke zaken om op te letten. Ten eerste is de locatie van cruciaal belang. Luxevastgoed wordt meestal geassocieerd met exclusieve en gewilde locaties, zoals prestigieuze wijken, kustgebieden, bergresorts of privé-eilanden. De omgeving, het uitzicht en de nabijheid van voorzieningen spelen allemaal een rol bij het bepalen van de waarde en het luxegehalte van een woning.

Architectuur en design zijn ook essentiële elementen van luxevastgoed. Luxe woningen worden vaak gekenmerkt door unieke en indrukwekkende architectonische ontwerpen, met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen. Aangepaste functies, zoals zwembaden, thuisbioscopen, spa’s, fitnessruimtes, wijnkelders en uitgebreide tuinen, dragen bij aan het luxegevoel en de exclusiviteit van een woning.

Daarnaast spelen afwerking en kwaliteit van materialen een belangrijke rol. Luxevastgoed is vaak voorzien van hoogwaardige, op maat gemaakte afwerkingen en luxe voorzieningen. Denk aan marmeren vloeren, op maat gemaakte keukens, premium apparatuur, geavanceerde domoticasystemen en luxe badkamers.

Voor veel kopers is luxevastgoed ook een investering. Hoewel de waarde van vastgoed kan fluctueren, wordt luxevastgoed vaak gezien als een solide investering op lange termijn. Luxewoningen hebben meestal een beperkter aanbod en een exclusieve vraag, waardoor ze hun waarde kunnen behouden of zelfs stijgen. Bovendien kan het verhuren van luxevastgoed aan welgestelde huurders een aanzienlijk rendement opleveren.

Zoals we eerder al vermeld hebben, merken we dat de vraag naar luxevastgoed de laatste tijd aan het stijgen is. Bij Copandi willen we inspringen op deze vraag en we hebben zelfs een speciale formule gecreëerd: Copandi Gold. Dit is een exclusieve formule die we enkel gebruiken bij exclusieve woningen. Je kunt er zeker van zijn dat we bij deze formule alles uit de kast halen om jouw woning zo goed mogelijk “in the picture” te zetten. We zorgen ervoor dat je echt niets zelf hoeft te doen.

We zorgen voor de ultieme marketingcampagne waarbij we de meest geavanceerde technologieën gebruiken, waaronder een drone, foto’s in zeer hoge resolutie, storytelling over je woning, een vastgoedfilm en een virtuele 3D-rondleiding. We willen ook het juiste publiek aantrekken, dus gebruiken we sociale media om de personen aan te spreken met de juiste sociale stand en interesses. Ook adverteren we op andere sites, zoals bijvoorbeeld luxevastgoed.be.

Net als bij onze reguliere service, werken we bij Copandi Gold met een eerlijke fixed fee, want bij Copandi Gold gaat het niet enkel om een gunstige prijs vragen voor onze services, maar vooral om eerlijkheid en transparantie. We willen, net als voor onze andere klanten, zeker weten dat je niet te veel betaalt voor onze services, wat je bij een andere makelaar wél doet! Bij “traditionele” makelaars betaal je een commissie op het vastgoed. Dit is een percentage van gemiddeld 3 procent. Uiteraard betaal je dus véél meer aan een makelaar voor een exclusieve villa dan voor een lapje grond. Wij vinden dit helemaal niet eerlijk, want een makelaar moet in principe hetzelfde werk verrichten. Daarom werken we met formules, waarbij we juist minder of meer service aanbieden naargelang de formule.

Zo zorgen we ervoor dat we eerlijk zaken doen en we steeds voor tevreden klanten zorgen. En voor jou als Copandi Gold-klant doen we net nog dat tikkeltje meer om jouw exclusieve vastgoed in de kijker te zetten. Ben je geïnteresseerd in een pand? Blader dan gerust eens door ons aanbod via  https://gold.copandi.be/aanbod. Wil je je woning te koop aanbieden en wil je hierover graag wat meer informatie? Neem dan even contact met ons op. Ons professionele team van makelaars helpt jou graag verder! Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.