Copandi en luxevastgoed

Onderwerpen die aan bod komen in deze blog:

  • Wat valt er onder de noemer “luxevastgoed”?
  • Waar moet ik op letten wanneer ik luxevastgoed koop?
  • Luxevastgoed als investering
  • Copandi en haar high-end-assortiment

Maar wat is nu net “luxevastgoed”? Dat is uiteraard moeilijk te definiëren. Een groot huis hebben, betekent niet meteen dat je een luxewoning bezit, want misschien heb je dat echt wel nodig omdat je met veel mensen in één huis woont. Luxevastgoed kun je eigenlijk omschrijven als vastgoed dat je aanschaft omdat je jezelf wil verwennen. Een bedrijfsleider, een advocaat of een dokter wil na al het harde werk ook wel eens iets doen met de (zuur)verdiende centjes.

Luxevastgoed kan dus een villa, kasteel, buitenverblijf of een vakantiewoning in het buitenland zijn. Het hoeft ook niet per se iets groots te zijn, want je kunt jezelf ook enorm verwennen met een zeer pittoresk verbouwd boerderijtje of een statig herenhuis in het midden van de stad! Je kunt bijvoorbeeld ook een iets kleinere woning aankopen met een gigantische tuin, omdat je misschien een natuurmens bent. Of misschien wil je wel graag een privémanege om je paarden ook wat luxe te gunnen?

Een luxepand hoeft ook niet meteen onbetaalbaar te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een tweede verblijf aan de kust of in de Ardennen. Vaak is een luxewoning uit de jaren ’60 vandaag al lang geen luxewoning meer. Misschien is de woning niet voldoende gerenoveerd of valt de woning gewoon niet in de smaak. De locatie van de woning kan ook compleet veranderd zijn door de jaren heen, zodat de sociale stand van de mensen in de buurt anders is dan 50 jaar geleden. Vaak wordt er ook snel naar de term luxe, exclusief of high-end gegrepen als mooi verkooppraatje, terwijl het vastgoed niet echt heel bijzonder is, of er slechts één kenmerk aan de woning speciaal is.

Ook in de pers wordt het gebruik van luxe vaak verkeerd gebruikt. Er wordt tegenwoordig vaak in de media vermeld dat de verkoop van “luxepanden” boomde tijdens de coronacrisis. Maar wat is net een luxewoning? Het is een feit dat de duurdere woningen beter verkochten in de coronacrisis, maar ook bij de minder dure woningen zagen we een mooie stijging in de verkoopcijfers, gewoon door het feit dat er meer geld over was dat normaal naar bijvoorbeeld een vakantie of een festival zou gaan. Ook de interestvoet op hypotheken die nog steeds erg laag is, heeft een enorme invloed op het koopgedrag in de vastgoedmarkt. De luxepanden waren toevallig meer in trek dan panden in een andere prijsklasse, waarschijnlijk omdat er bij een aanzienlijk aantal mensen veel meer geld over was dan andere jaren.

Om deze redenen is het niet gemakkelijk om luxevastgoed van “normaal” vastgoed te kunnen onderscheiden. De prijs is uiteraard een zeer onderscheidende factor, maar om een pand een luxepand te noemen, moet je echt naar het totaalplaatje kijken, waaronder ook de intenties van de koper. Bij Copandi proberen we wel deze onderscheiding in prijs te maken, om het zo gemakkelijk mogelijk voor jou te maken. Bij ons is de Copandi Gold-formule van toepassing op alle vastgoed dat duurder is dan € 750.000.

We begrijpen jouw exclusiviteitsvraag maar al te goed, en we luisteren graag naar jouw wensen. Omdat we tegenwoordig meer en meer vraag krijgen naar high-end vastgoed, hebben we Copandi Gold opgericht. Lees wat verder in deze blog om meer te weten te komen over onze nieuwe service.

Natuurlijk is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden wanneer je van plan bent om één van de exclusieve panden van Vlaanderen te kopen. Het is erg belangrijk om goed aan je makelaar te vragen hoe de (ruimere) omgeving van het vastgoed dat je van plan bent om te kopen, eruit ziet. Vaak zegt het uitzicht van een wijk meer dan duizend woorden, dus ga zelf ook eens een stukje rondrijden in de buurt om juist te weten te komen welk soort mensen er in de buurt wonen.

Zijn de huizen in de buurt vergelijkbaar met het pand dat jij wil kopen, dan weet je ook dat de mensen dezelfde sociale stand hebben als jij, en we weten dat dit erg belangrijk is voor jou. Gebieden die populair zijn voor high-end vastgoed zijn Sint-Martens-Latem, Brasschaat, Schoten, Hasselt en Knokke le Zoute. Vaak worden panden met een zeer goede ligging beschouwd als luxevastgoed.

Uiteraard is ook het vastgoed zelf erg belangrijk. Controleer goed of er geen gebreken aan de woning zijn, want niemand wil veel geld aan een woning uitgeven om daarna te weten te komen dat er bijvoorbeeld schimmel in de muren zit, of dat het dak niet meer stabiel is. Normaal gezien moet een verkoper dit steeds aan jou melden, en als hij dit niet doet, kun je een gerechtelijke procedure opstarten. Toch is dit niet leuk en raden we aan om steeds ook eens zelf te kijken.

Let er ook op dat het vastgoed aansluit bij jouw noden. Ben je een echte autofreak? Ga dan voor een pand met veel garages. Natuurlijk kun je altijd nog dingen bijbouwen of verbouwen als je tuin groot genoeg is, dus staar je hier ook niet blind op. Probeer bovendien een beeld te schetsen van de staat van het huis. Wat ziet er goed uit en wat heeft nog wat opknapwerk nodig?

Natuurlijk kan het ook erg interessant zijn om een luxewoning als investering te bekijken. Hierbij is het erg belangrijk om je te laten begeleiden door een vastgoedprofessional, want bij high-end vastgoed is het nog belangrijker om een goed inzicht te hebben in de markt. Jij wil vooral een goed advies en zo veel mogelijk service krijgen en dat begrijpen we bij Copandi maar al te goed. Zoals we al eerder zeiden, hoeft een luxepand niet altijd heel duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de appartementen aan zee, die zijn over het algemeen zeer betaalbaar, zelfs in de duurdere kustgemeenten. Een tweede verblijf is zeer interessant voor de overheid, want je betaalt hierop zowel provinciale als gemeentelijke belastingen. Hierdoor wordt er steeds aangemoedigd om te kiezen voor een tweede verblijf.

Je kunt er dus voor kiezen om het hele jaar door je appartement aan de kust te verhuren als vakantieverblijf en als je zelf een zin hebt om tot rust te komen aan de kust, kun je er zo intrekken! Handig, toch? Het is dus een zeer interessante en veilige belegging, zeker als je tweede verblijf een groot “vakantiegehalte” heeft, want zo blijft de woning steeds aantrekkelijk voor het publiek om er op vakantie te gaan of om in de toekomst het pand over te kopen.

Zoals we eerder al vermeld hebben, merken we dat de vraag naar luxevastgoed de laatste tijd aan het stijgen is. Bij Copandi willen we inspringen op deze vraag en we hebben zelfs een speciale formule gecreëerd: Copandi Gold. Dit is een exclusieve formule die we enkel gebruiken bij woningen die in een prijsklasse van boven de € 750.000 liggen. Je kunt er zeker van zijn dat we bij deze formule alles uit de kast halen om jouw woning zo goed mogelijk “in the picture” te zetten. We zorgen ervoor dat je echt niets zelf hoeft te doen.

We zorgen voor de ultieme marketingcampagne waarbij we de meest geavanceerde technologieën gebruiken, waaronder een drone, foto’s in zeer hoge resolutie, storytelling over je woning, een vastgoedfilm en een virtuele 3D-rondleiding. We willen ook het juiste publiek aantrekken, dus gebruiken we sociale media om de personen aan te spreken met de juiste sociale stand en interesses. Ook adverteren we op andere sites, zoals bijvoorbeeld luxevastgoed.be.

Net als bij onze reguliere service, werken we bij Copandi Gold met een eerlijke fixed fee, want bij Copandi Gold gaat het niet enkel om een gunstige prijs vragen voor onze services, maar vooral om eerlijkheid en transparantie. We willen, net als voor onze andere klanten, zeker weten dat je niet te veel betaalt voor onze services, wat je bij een andere makelaar wél doet! Bij “traditionele” makelaars betaal je een commissie op het vastgoed. Dit is een percentage van gemiddeld 3 procent. Uiteraard betaal je dus véél meer aan een makelaar voor een exclusieve villa dan voor een lapje grond. Wij vinden dit helemaal niet eerlijk, want een makelaar moet in principe hetzelfde werk verrichten. Daarom werken we met formules, waarbij we juist minder of meer service aanbieden naargelang de formule.

Zo zorgen we ervoor dat we eerlijk zaken doen en we steeds voor tevreden klanten zorgen. En voor jou als Copandi Gold-klant doen we net nog dat tikkeltje meer om jouw exclusieve vastgoed in de kijker te zetten. Ben je geïnteresseerd in een pand? Blader dan gerust eens door ons aanbod via https://gold.copandi.be/aanbod. Wil je je woning te koop aanbieden en wil je hierover graag wat meer informatie? Neem dan even contact met ons op. Ons professionele team van makelaars helpt jou graag verder! Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.