Het EPC-Attest bij de verkoop of verhuur van je woning

Wat is een EPC Attest en waarom heb je het nodig?

Het EPC attest is een onmisbare beoordeling van de energiezuinigheid van je vastgoed, weergegeven met een energiescore of een EPC-label dat varieert van A+ tot F. Dit document wordt opgesteld door een erkende energiedeskundige en is een wettelijke vereiste bij elke verkoop- of verhuurovereenkomst.

Het EPC attest biedt diverse voordelen. Allereerst informeert het potentiële kopers of huurders over de te verwachten energiekosten en het comfortniveau van de woning. Bovendien bevat het waardevolle tips en aanbevelingen om de energieprestatie van de woning te verbeteren. Dit kan resulteren in een hogere verkoop- of huurprijs, een versnelde transactie en lagere energiekosten. Niet te vergeten draagt een energiezuinige woning bij aan een duurzamer milieu en verminderde CO2-uitstoot.

Hoe verkrijg je een EPC Attest en wat zijn de kosten?

Om een EPC attest te verkrijgen, dien je een erkende energiedeskundige in te schakelen, die je woning grondig zal inspecteren. Deze inspectie omvat onder andere de beoordeling van isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie, zonnepanelen en de staat van de ramen. Op basis van deze gegevens wordt het EPC attest opgesteld, inclusief een energiescore of EPC-label.

De kosten voor een EPC attest variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het type en de complexiteit van je vastgoed, evenals de tarieven van de energiedeskundige. Gemiddeld genomen betaal je tussen de €100 en €200 voor een appartement en tussen de €150 en €300 voor een huis. Het EPC attest is tien jaar geldig, tenzij je gedurende die periode energiebesparende maatregelen neemt die van invloed zijn op de energiescore.

Waarom kiezen voor Copandi Vastgoed?

Wanneer je je woning wilt verkopen of verhuren met een EPC attest, kun je vertrouwen op de professionele service en begeleiding van Copandi Vastgoed. Copandi Vastgoed vertegenwoordigt de nieuwe generatie vastgoedmakelaars die slim gebruikmaken van technologie en innovatie om het verkoop- of verhuurproces snel en efficiënt te laten verlopen.

Met kantoren in Mechelen, Lier, Schoten en Mol, is Copandi Vastgoed actief in de hele provincie Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Bij Copandi Vastgoed word je niet geconfronteerd met hoge commissies, maar geniet je van eerlijke en betaalbare makelaarskosten, gekoppeld aan uitstekende service. De voordelen omvatten een gratis waardebepaling van je woning, professionele fotografie, een uitgebreide online marketingcampagne, juridische ondersteuning en doortastende onderhandelingen met potentiële kopers of huurders.

Bovendien blijf je als eigenaar 24/7 op de hoogte van alle stappen die Copandi Vastgoed onderneemt dankzij een uniek klantendashboard.

Kortom, als je op zoek bent naar een partner om je vastgoed met een EPC attest te verkopen of verhuren, dan is Copandi Vastgoed de juiste keuze. Neem vandaag nog contact op met Copandi Vastgoed voor meer informatie of om een vrijblijvende afspraak te maken. Copandi Vastgoed staat klaar om je de voorsprong te geven in de wereld van vastgoed.