Hoe kan ik mijn woning sneller verkopen?

In deze blog komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waar moet ik rekening mee houden?
  • Waarom is een makelaar de beste keuze?
  • Wat kan Copandi voor jou betekenen?

Wil je graag je huis of appartement verkopen, maar duurt je het allemaal wat lang? Geen zorgen, in deze blog willen we je helpen om sneller van je oude woning af te geraken. Aarzel vooral niet als je nog vragen hebt. Ons team van professionele makelaars staat te popelen om je te helpen! Veel leesplezier.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je je huis te koop zet, moet je aan veel dingen tegelijk denken. Hoe ga ik mijn huis te koop zetten? Via welke kanalen? Tot in welke mate knap ik mijn huis of appartement op, zodat het er aantrekkelijker uitziet? Heel vaak zien mensen door het bos de bomen niet meer. 

Eigenlijk is de beste tip die we je kunnen geven, dat je jezelf als verkoper in een winkel moet zien. Zorg er dus voor dat je huis zich in een zo goed mogelijke staat bevindt en dat je de dingen opknapt die voor een afknapper kunnen zorgen. Vocht in de muren is bijvoorbeeld in de meeste gevallen een onmiddellijke afknapper bij potentiële kopers. Let er ook op dat je huis in een niet te vervallen staat is en dat alles nog in orde is qua stabiliteit en veiligheid, want anders geraakt je huis onmogelijk verkocht. Heeft je huis alleen maar een klein beetje opknapwerk nodig? Repareer dan de meest dringende en zichtbare delen van je woning. We denken hierbij aan een nieuw likje verf of het opvullen van een barst in de muur.

 Ten tweede kun je best goed nadenken over de prijs die je gaat vragen voor je huis of appartement. Vraag je te weinig, dan krijg je niet genoeg waarde terug van je huis. Vraag je te veel, dan kunnen er veel kopers afhaken omwille van de prijs. Daarom is het erg belangrijk om een juiste schatting te laten doen. Bij Copandi kunnen we even bij jou langskomen om samen te bekijken wat je huis waard is, en dat helemaal gratis! We kijken hierbij vooral naar de ligging, de staat van de woning, de tuin en eventuele andere gunstige/minder gunstige factoren. Hierbij combineren we de expertise van onze makelaars en de kracht van artificiële intelligentie. Zoals we al eerder hadden gezegd, kun je best jezelf als verkoper in een winkel zien, dus probeer een beetje met de prijs te spelen. Zo verkoopt een product van € 19,95 gewoon beter dan een product van € 20,00. Overleg dit zeker eens met je makelaar.

 

 

Het is erg belangrijk om je huis of appartement op de juiste manier in te richten als potentiële kopers komen kijken. Let er op dat je niet zomaar al je spullen en meubilair laat staan in je woning, zeker niet als je een iets excentriekere smaak hebt. We raden aan om zo neutraal mogelijk te gaan. Zo ziet het er voor iedereen goed uit en is de kans groter dat je huis verkocht geraakt. Uiteraard doe je ook hetzelfde met je tuin. Zorg er gewoon voor dat het er gezellig en als een “thuis” uitziet. Dat werkt uitnodigend en zorgt ervoor dat je potentiële kopers zich op hun gemak voelen. Denk bijvoorbeeld aan mooie planten, een brandend haardvuur of een zetel met veel kussens. En als je de hele ervaring voor je kopers nog persoonlijker wilt maken, bieden we bij Copandi de formule “Do it yourself” aan, waarbij jij zelf de rondleidingen doet in je huis of appartement!

Omdat we vandaag in de 21ste eeuw leven, hebben we allemaal veel geluk dat we het internet tot onze beschikking hebben. Maak hier dus ook gebruik van! Sociale media zijn voor huizenverkopers een echt geschenk uit de hemel. Als jij of je makelaar het juist aanpakt, wordt je huis alleen maar getoond aan personen die er echt in geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Dat werkt het meest efficiënt en bespaart je hopen geld dat je vroeger aan fysieke campagnes of flyers zou uitgeven. Je kunt een eigen blog schrijven of wat Facebookevenementen aanmaken om je bezichtigingen extra te promoten. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Probeer steeds de positieve kanten van je huis of appartement in de verf te zetten. Het is dus zeker niet overbodig om te vermelden aan je potentiële kopers dat je woning bijvoorbeeld dicht bij een bakker ligt, want dat is voor veel mensen een enorme troef! Je kunt beter te veel goede dingen zeggen, dan dat je kopers steeds alles moeten vragen aan jou of je makelaar. Probeer ook zeker je buurt een beetje te schetsen, zeker als het een goede buurt is. Geef aan wat de afstand is tussen je woning en bijvoorbeeld de supermarkt, het tankstation, een leuk café enzovoort. Is er een park of een mooi stukje natuur in de buurt? Vermeld dit dan ook zeker! Doe zoveel mogelijk om je huis of appartement in de spotlights te zetten!

 

Waarom is een makelaar de beste keuze?

Het is mogelijk om je huis helemaal zelf te verkopen, maar uit ervaring weten we dat dit heel moeilijk is. Veel van onze klanten hebben namelijk zelf eerst geprobeerd om hun huis of appartement te verkopen, maar stuitten allemaal al snel op moeilijkheden. Daarom raden we aan om zeker eens bij Copandi langs te komen. Maar waarom bij Copandi? Omdat wij gewoon de goedkoopste zijn. We werken met een zeer laag vast tarief, waardoor je al vanaf het begin weet hoeveel je gaat betalen aan ons. We houden onze kosten zo laag mogelijk door op allerlei slimme manieren, zoals artificiële intelligentie, te besparen. We willen ook niet het luxe-imago van een makelaar uitstralen, wat heel veel andere “traditionele” makelaars vaak wel doen.

Veel makelaars laten graag hun rijkdom zien door met mooie auto’s rond te rijden of door panden te kopen op A-locaties. Daar doen we bij Copandi niet aan mee. We willen gewoon dat jij als klant tevreden bent en niet te veel betaalt. Al de rest is voor ons veel minder belangrijk.

Maar waarom kun je toch hoe dan ook best voor een makelaar gaan? Een makelaar is een expert in zijn vak, en je kunt niet zomaar een makelaar worden. Hiervoor moet je eerst een opleiding hebben gevolgd en een certificaat hebben behaald bij het BIV, het BeroepsInstituut voor Vastgoedmakelaars. Hierdoor weet je dat je bij welke makelaar dan ook kwaliteit kunt verwachten.

Wat kan Copandi voor jou betekenen?

Natuurlijk kost een makelaar meer dan wanneer je je huis of appartement zelf verkoopt, maar als je te weinig voor je woning krijg of wanneer je je huis niet verkocht krijgt, kost het je nóg meer geld. Makelaars kennen alles van de huizenmarkt, en weten dus perfect op welke manier ze het huis of appartement te koop moeten zetten en hoeveel ze moeten vragen voor je woning. Een makelaar weet bovendien ook hoe hij moet onderhandelen over de prijs, dus jij als verkoper houdt steeds een heel mooi voordeel. En bij Copandi betaal je toch sowieso heel weinig. Als je bijvoorbeeld een huis van € 300.000 wil verkopen, betaal je bij een “traditionele” makelaar al gauw € 10.800. Bij ons kun je al verkopen vanaf € 2.500! Goedkoop, toch? En het maakt bij ons ook niet uit hoe groot je vastgoed is, je betaalt steeds dezelfde prijs. Want wij vinden dat een makelaar exact evenveel werk steekt in een klein appartementje dan in een grote villa, dus waarom zou je dan als klant extra moeten betalen?

Wij vinden eerlijkheid en transparantie enorm belangrijk, en dit kunnen heel veel van onze klanten bevestigen. Neem eens een kijkje op onze Facebookpagina om de beoordelingen van onze klanten te lezen. Je vindt er ook veel andere leuke informatie en blogs over vastgoed.

We adverteren ook op verschillende immowebsites die een hele hoop makelaars bundelen, waardoor onze advertenties een breder publiek bereiken, ook buiten het netwerk van Copandi. Je vindt er een enorme hoeveelheid aan advertenties om te kopen, verkopen, verhuren en alles wat daar tussen ligt. We hebben ook enkele blogs geschreven over de verschillende immowebsites die beschikbaar zijn, dus blader zeker eens door onze blogpagina! 

 

 

Omdat we bij Copandi op verschillende plekken vestigingen hebben, kent ons team van makelaars de buurt rond de vestiging uit zijn broekzak! Daarom hebben we als makelaar een veel groter netwerk dan een particulier. Ken je echt helemaal niets van de vastgoedmarkt en heb je er eerlijk gezegd ook geen zin in om je erin te verdiepen? Dat begrijpen wij helemaal. Het is ook niet zo’n gemakkelijke sector en daarom zijn er makelaars. Zo heb jij geen zorgen en kun jij je bezighouden met zaken die voor jou veel belangrijker zijn, terwijl wij er voor zorgen dat jij je huis of appartement verkoopt!

Het loont dus zeker de moeite om eens bij een makelaar als Copandi langs te gaan, want je zult al snel merken dat je veel gaat besparen en je huis bij ons snel wordt verkocht! Heb je toch nog vragen? Spring dan even binnen bij ons op kantoor of vul het contactformulier in op onze site. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst. 

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.