De vastgoedmarkt in Mol en de Kempen: immo Mol

Ben je al even op zoek naar een leuke plek om te wonen, maar weet je niet goed waar? Ben je niet zo te vinden voor het drukke stadsleven, maar wil je toch graag dicht in de beurt zijn van alles? Dan is een thuis in de mooie Kempen misschien wel de uitgelezen plek voor jou! In deze blog willen we je graag wat meer uitleg geven over de mooie regio van de Kempen. Mocht je nog vragen hebben over deze blog, dan mag je ons altijd contacteren via het contactformulier op onze site, via onze sociale media of gewoon in één van onze Copandi-kantoren.

De Kempen wordt gezien als een mooie vlakke zandstreek met veel natuur. Het gebied strekt zich uit over Vlaanderen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het woord “Kempen” komt eigenlijk van het Latijnse woord Campinia, dat “open vlakte” betekent. Dat klopt ook, want je vindt in deze streek alleen maar platte landschappen en grote natuurgebieden met weinig bomen. Er bevinden zich vooral heide, eikenbossen, vennen en veengebieden in de Kempen.

In Vlaanderen liggen de Kempen vooral in de provincie Antwerpen maar ook stukjes van Vlaams-Brabant en Limburg worden beschouwd als de Kempen. Als je meer te weten wil komen over hoe de Kempen ervroeger uitzagen, is een bezoek aan het openluchtmuseum in Bokrijk absoluut de moeite. Dit ligt in Genk. Ook het Museum Kempenland in Eindhoven is een aanrader, want hier kun je vele historisch belangrijke kunstwerken vinden van schilders, tekenaars, beeldhouwers en edelsmeden uit deze regio.

Qua economie vind je in de Kempen voornamelijk kenniseconomie en zandindustrie. Eén van de hotspots voor zand is de stad Lommel. Hier kun je nog een mooi overblijfsel vinden van een oude zandontginningsplek: de Lommelse Sahara. De Kempen bevatten ook veel kanalen, omdat er vroeger veel werd ingezet op de zware industrie. Die is nu grotendeels vertrokken, behalve dan de metaalverwerker Nyrstar. Je vindt in de Kempen nog altijd zeer veel boeren, vooral in het Nederlandse gedeelte.

De streek staat ook erg bekend om zijn zeer uitgebreide fietsroutenetwerk, zowel in de Nederlandse als de Vlaamse Kempen. Met dit systeem kun je je eigen fietstocht in elkaar knutselen met behulp van de talloze knooppunten die je in de streek kunt vinden. De uitvinding is zo slim dat het systeem zelfs al in de VS werd geïntroduceerd! De lokale overheid van de Kempen speelt hier ook echt op in. Zo vind je in Bokrijk Fietsen Door Het Water, een heus fietspad dat recht door een meer loopt, waardoor de waterlijn op ooghoogte ligt. Iets recenter werd Fietsen Door De Bomen in Lommel geïntroduceerd. Dit is een grote brug die traag naar boven cirkelt, totdat je met je fiets door de toppen van de bomen rijdt. Allebei zijn dit prachtige belevenissen die je zeker eens gedaan moet hebben.

De Kempen is één van de populairste toeristische gebieden van België. Zo trekt de regio ieder jaar rond de 2 miljoen toeristische overnachtingen aan. Het vakantiepark De Vossemeren in Lommel is de populairste toeristische attractie in Vlaanderen. In de Kempen vind je tal van musea, kerken, kapelletjes, wandel- en fietsroutes en uitgestrekte natuurgebieden. Over de Kempenaren valt niets dan goed te zeggen: ze zijn erg vriendelijk, hartelijk, gemoedelijk en gastvrij.

Als we het nu hebben over de vastgoedmarkt, spreekt het voor zich dat deze streek erg gegeerd is voor zijn rust. In de Kempen is het erg fijn en relaxed vertoeven. Toch voelt het ook weer niet alsof je op de “boerenbuiten” woont, want alles is dichtbij. Snel naar de winkel gaan of eens lekker ergens gaan eten, is in de Kempen geen probleem. Zelfs als je eens een dag naar een drukke stad wil gaan, ligt Antwerpen of Eindhoven altijd in de buurt. En als je toch liever de rust gaat opzoeken, ben je zó in het groen. Geweldig toch?

Het kloppend hart van de Kempen is Mol. Het is een rustige gemeente die helemaal in het midden van de Kempen ligt en 37.022 inwoners telt. Het is de op één na grootste gemeente in de provincie Antwerpen, na (uiteraard) de stad Antwerpen. De gemeente ligt op de overgang tussen de Noorder- en Zuiderkempen. De naam komt van “Molle”, wat naar mulle zand met beboste hoogte verwijst. Het gebied in en rond Mol is al duizenden jaren bewoond. De gemeente is over het algemeen in België bekend dankzij de Molse Meren en de abdij van Postel. Je vindt er veel kapelletjes (heel typisch voor de Kempen!), de mooie kanalen met de Sas 4-toren en het museum van Jakob Smits, de bekendste Kempische schilder.

Als je kinderen hebt, moet je zeker eens de speeltuin van de Keiheuvel bezoeken. Een waar kinderparadijs, en ernaast ligt zelfs een klein luchthaventje voor recreatievliegtuigjes. Sensatie verzekerd! Mol is ook zeer bekend door het Zilvermeer. Hier vind je allerhande recreatiemogelijkheden, waaronder een speeltuin en het grote meer waarin je kan zwemmen en duiken. Er liggen overal speciale standbeelden op de bodem van dit meer verspreid! Eind juni wordt het Zilvermeer omgetoverd tot een waar kinderparadijs, Pennenzakkenrock genaamd.

Verder vinden er verschillende evenementen plaats in Mol, waaronder twee lichtstoeten, die al sinds 1885 bestaan! Daarnaast heeft de gemeente een speciale manier om culturele activiteiten te doen. Het sponsort elk jaar (gedeeltelijk) een ander gehucht, waardoor er telkens een andere “culturele ambassadeur” aangesteld wordt. Enkele streekproducten uit Mol zijn Kip-Kap, Postelse abdijkaas, molder en Molse zandzakskes. Iets waar Mol ook sterk om bekend staat, is het enorme aantal jeugdbewegingen. Als je je kinderen dus graag naar een jeugdbeweging wil laten gaan, heeft Mol een ruime keuze. Een van de grootste werkgevers is Mora, een fabrikant van frituursnacks, en Nyrstar, een metaalgigant. Je vindt er ook de Konijnenmarkt, die behoort tot de oudste dierenmarkten van België.

Mol heeft een leuk centrum met vele toffe restaurants en cafés. Ook aan winkels geen tekort. Het station van Mol biedt een rechtstreekse verbinding met Antwerpen, dus je bent in een mum van tijd in een van de grootste steden van Vlaanderen. Als je overtuigd bent om in Mol te komen wonen, kun je eigenlijk alle soorten woningen vinden: van huizen tot appartementen tot heuse villa’s. Omdat we bij Copandi gevestigd zijn in Mol, weten we van aanpakken. Onze medewerkers komen allemaal uit de streek waar ze werken, dus ze kennen de gemeente Mol en de omgeving uit hun broekzak! Als je dus vragen hebt over het beschikbare vastgoed in deze streek, kun je zeker eens contact opnemen. Ons team helpt je maar al te graag verder. We bieden een groot assortiment aan tegen eerlijke prijzen. Heb je misschien een huis in Mol dat je graag zou willen verkopen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Kom eens langs en wij bespreken met jou wat de mogelijkheden zijn.
We bieden een veelzijdige marketingmix aan om er voor te zorgen dat je huis in een mum van tijd wordt verkocht. We zetten vooral in op online marketing op sociale media, waardoor we beter kunnen inspelen op de behoeften van potentiële kopers. We besteden minder aandacht aan onze eigen marketing en aan ons kantoor. Het is voor ons niet nodig om een heel groot, indrukwekkend kantoor te hebben om indruk te maken. We vinden het belangrijker om onze klanten tevreden te houden en eerlijke prijzen aan te bieden. Want mond-op-mondreclame werkt nog altijd het beste. Zo zijn wij tevreden en ben jij dat ook. Geweldig toch?

 

Zoals eerder al vermeld, heeft Mol een enorm aanbod aan vastgoed. Je kunt kiezen of je in de gemeentekern wil wonen, of toch liever in het groen. Er is heel wat mogelijk, want Mol is een grote gemeente. En weet je wat ook mooi is aan Mol? Het is er helemaal niet duur: voor een pand betaal je gemiddeld € 200.000. Het hangt er natuurlijk ook vanaf in welke buurt je wil wonen, maar over het algemeen ligt de prijs in Mol niet al te hoog. Kom dus zeker bij ons eens langs om te bespreken wat je budget is. Wij kijken dan wat er mogelijk is. We merken wel dat de prijzen de laatste 10 jaar in Mol, net zoals in de rest van Vlaanderen gestegen zijn. Dat komt omdat Vlaanderen stilaan begint volgebouwd te raken. Vlamingen hebben een baksteen in de maag. Vlamingen bouwen dus graag zelf een huis.

Maar niet getreurd! Wij bij Copandi willen je maar al te graag helpen om het huis of appartement van je dromen te vinden. Vul daarom hier het formulier in op onze site om als eerste op de hoogte te blijven.

Ook als je je huis wil verkopen, raden we aan om een kennisgesprek aan te vragen. Omdat we repetitieve en saaie taken door artificiële intelligentie laten uitvoeren, kunnen onze medewerkers veel meer tijd steken in het verder helpen van jou. Omdat dit aanzienlijk wat kosten bespaart voor ons, kunnen we dit gewoon doorrekenen naar onze klanten. Zo betaal jij een eerlijke prijs voor jouw huis of appartement, en doen wij alleen maar de dingen die wij leuk vinden! Een win-winsituatie. Je kunt bovendien nog altijd kiezen wat je graag zelf wil doen en wat je graag uit handen wil geven. Je zult dus bijna altijd jouw ideale formule vinden! Lukt het toch niet om je woning te verkopen? Geen probleem, dan betaal je ons gewoon niet. Simpel.

Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Vraag hier je gratis schatting aan in de regio rond Mol.