Immo Schoten: de vastgoedmarkt in Schoten en Antwerpen

In deze blog willen we je graag wat meer info geven over twee erg interessante plekken om je vastgoed te kopen: Schoten en Antwerpen. Beiden zijn het hele mooie plekken om te wonen, en wij bij Copandi willen je er graag meer over vertellen. Als je nog vragen hebt over deze blog of over onze services, laat het dan gerust weten! We wensen je alvast veel leesplezier!

Laten we eerst beginnen met Schoten. Dit is een middelgrote, gezellige gemeente in de provincie Antwerpen. Het is er heel rustig om te wonen, want de gemeente ligt echt in het groen. Zo’n 30 % van de gehele oppervlakte is natuur. Je vindt er veel natuurparken en bossen. Geweldig toch, niet? En als je af en toe toch eens wil genieten van het stadsleven, ben je zo in Antwerpen, want dat ligt op 10 km van Schoten. In de gemeente bevindt zich het Kasteel van Schoten, wat nu getransformeerd is tot een cultureel centrum. Je vindt er ook het mooie en oude marktplein, een Tibetaanse tempel, het Kasteel van Villers en nog veel meer. Er wonen ongeveer 34.000 mensen in de gemeente en het Albertkanaal stroomt door de gemeente.

Ook als je in Antwerpen werkt, is het interessant om in Schoten te wonen, want er is een tram- en busverbinding van Schoten naar Antwerpen. Als je dus iemand bent die door drukte omringd is, maar ’s avonds toch liever naar rustigere oorden wil gaan, is Schoten de uitgelezen plaats. Je vindt er alle soorten vastgoed, van rijhuizen tot grote villa’s. Voor een huis in Schoten betaal je ongeveer € 240.000. Wil je graag wat meer informatie over het aanbod van Schoten?

Neem dan hier contact met ons op.

Dit brengt ons bij Antwerpen. Uiteraard is het hier niet te vergelijken met Schoten. Het is een drukke stad die bruist van het leven. Qua cultuur en economie is het één van de belangrijkste steden van Vlaanderen. Dat is ook te merken aan de prijzen, want in 2020 zijn deze plots fel gestegen. Daar zijn veel theorieën voor, maar een mogelijke verklaring is dat de afschaffing van de woonbonus en de daaropvolgende rush op de woningmarkt tijdelijk een opwaarts effect op de prijsstijging heeft gehad. Je moet weten dat de prijzen met maar liefst 9,3 % gestegen zijn in één jaar tijd. De gemiddelde prijs van een appartement van 80 vierkante meter in Antwerpen bedraagt € 273.200. Als je dit zelfde appartement zou huren, kom je op € 905 per maand.

Als we kijken over het algemeen in Antwerpen, merken we dat de districten Berchem en Wilrijk zeer sterk aan het stijgen zijn. Toch moet je dit allemaal met een korreltje zout nemen, want als je de andere Vlaamse provinciehoofdsteden bekijkt, is Antwerpen toch de goedkoopste als je een appartement wil kopen. Voor een huis is Antwerpen ook helemaal niet duur. Ondanks deze grote stijgingen blijft Antwerpen dus één van de interessantste provinciehoofdsteden. Veel mensen beseffen dit ook, waardoor de bevolking in de stad Antwerpen sterk aan het groeien is, vooral bij mensen van een buitenlandse afkomst.

Alle huizen raken relatief snel verkocht, omdat de kopers meestal verwachten dat de opwaardering zich verder zal doorzetten. De duurste wijk in Antwerpen is ‘Den Brandt’, waar er zich grote, dure en vrijstaande villa’s bevinden. De goedkoopste wijk in Antwerpen is Hoboken, waar je vooral rijhuizen vindt. Het centrum van de stad is uiteraard ook prijziger. De buitenwijken van Antwerpen zijn populairder, omdat deze goedkoper zijn. Wij bij Copandi kunnen je bijstaan om te beslissen in welk gebied je graag zou willen wonen. Geef ons gewoon even een seintje.

Als we nu eens naar andere steden gaan kijken, dan is Leuven de duurste stad. Daar kostte een huis vorig jaar gemiddeld € 362.800, wat bijna € 90.000 meer is dan een huis in Antwerpen en Hasselt. Natuurlijk is het zo dat tegenwoordig de vastgoedprijzen over heel Vlaanderen sterk aan het stijgen zijn. Dit komt door tal van factoren, maar één van de belangrijkste oorzaken is dat Vlaanderen volledig begint volgebouwd te raken. De vorige regering heeft zelfs gedacht aan een betonstop om de natuur nog een kans te geven.

Antwerpen is een stad die bruist van het leven en van de cultuur. Je vindt er enorm veel museums en er wordt heel wat georganiseerd. Het is ook een drukke studentenstad, Antwerpen zal dus altijd een zeer jonge stad blijven. Ga zeker eens kijken naar de mooie grote markt, de Schelde, de Zoo en de vele kerken. Het is ook zeker de moeite waard om eens naar een museum te gaan, want Antwerpen is een echte museumstad! Er is zelfs een app van alle museums van Antwerpen. Bezoek zeker en vast het Red Star Line Museum. Hier wordt er uitgelegd over hoe mensen vroeger uit heel Europa immigreerden naar het Amerikaanse continent.

Verder heeft Antwerpen heel wat stadslegendes, waaronder de beroemdste: Brabo. Hier is ook een monument van te vinden op de Grote Markt. Antwerpen beschikt tevens ook over leuke cafés en heeft zelfs de brouwerij van De Koninck in de stad, die het bekende ‘Bolleke’ brouwt. Ook voor evenementen moet je in Antwerpen zijn. De stad organiseert zelf heel veel leuke optredens, (kerst)markten enzovoort. In Deurne vind je het befaamde Sportpaleis, de grootste en belangrijkste evenementenhal van België. Eén van de bekendste gebouwen van Antwerpen is wel het Museum aan de Stroom. Hier kun je helemaal naar boven klimmen, waardoor je een schitterend zicht hebt over de stad. Bovendien is dit helemaal gratis, zeker doen dus! Een nieuwere aanwinst is het Havenhuis, dit is een oud havengebouw dat getransformeerd is naar een modern gebouw dat dienst doet voor het havenbedrijf van Antwerpen. De stad beschikt tevens over één van de mooiste treinstations ter wereld, dat in het hart van stad ligt, net langs de dierentuin. Zo ben je onmiddellijk in het kloppend hart van Vlaanderen, zonder dat je de auto hoeft te nemen.

Omwille van de vele nationaliteiten die terug te vinden zijn in Antwerpen, is de stad een ware melting pot geworden. Omdat Antwerpen ook één van de grootste havens van Europa heeft, staat de stad ook op economisch gebied zeer sterk. De stad heeft een dicht netwerk van tram- en buslijnen, waardoor je je gemakkelijk kunt verplaatsen in het centrum en de buitensteden. Wat ook heel fijn is aan Antwerpen, is dat je snel overal naartoe kunt in Vlaanderen. Het is namelijk een stad die centraal ligt, waardoor je snel overal bent. Het is daarnaast een stad waar verschillende soorten mensen wonen met allemaal een verschillende culturele achtergronden en voorgeschiedenis. Dit maakt Antwerpen een zeer interessante stad die enorm veel te bieden heeft op diverse vlakken. Om te shoppen of een keer op stap te gaan, is Antwerpen eveneens de uitgelezen stad, want je vindt er tal van cafés, restaurants en winkelstraten. Zo heb je de magnifieke Stadsfeestzaal, de hele lange Meir met al zijn winkels en cafés en alle leuke binnenstraatjes met toffe winkeltjes.

Als je in Antwerpen komt wonen, voel je je meteen thuis.

Wij weten dat als je een huis of appartement in een stad koopt, je veel meer zult moeten betalen dan op het platteland. Daar hebben wij een oplossing voor, want wij doen er alles aan om jou zo weinig mogelijk te laten betalen. Toch bieden wij een zeer goede service aan. Hoe doen we dit? Door alle repetitieve en tijdrovende taken door artificiële intelligentie te laten uitvoeren. Zo kunnen we jou beter verder helpen. We hebben verschillende formules voor je klaarstaan waar je uit kunt kiezen. Wil je graag toch nog wat dingen zelf doen, of laat je liever alles over aan onze professionele mensen? Dat kies je helemaal zelf. Onze formules zijn  comfort en premium.

Omdat we over een vastgoedkantoor beschikken in Schoten, is ons team van professionele immomakelaars helemaal klaar om jou verder te helpen. Ze kennen Antwerpen en Schoten door en door, dus wij zorgen ervoor dat jij je droomwoning kunt kopen. Of wil je graag je woning verkopen? Dat is ook mogelijk. Omdat we veel ervaring hebben met moderne marketingtechnieken, verkopen we onze huizen en appartementen relatief snel. Wordt je huis toch niet verkocht? Geen probleem. Dan betaal je ons gewoon niet. Zo simpel kan het zijn.

We steken veel aandacht in onlinecampagnes, waardoor potentiële klanten zeer gepersonaliseerde advertenties krijgen.

Mocht je nog vragen hebben over de vastgoedmarkt van Antwerpen of Schoten, kom dan gerust eens langs bij ons kantoor in Schoten. We zijn steeds geopend na afspraak.

Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.