Immoweb: alles wat je erover moet weten

Onderwerpen die in deze blog behandeld worden:
Wat is Immoweb?
Wat kan ik er mee doen?
Andere diensten van Immoweb
Onze samenwerking met Immoweb

Je zult ongetwijfeld al eens gehoord hebben van Immoweb. Het is namelijk de grootste vastgoedwebsite van België. Maar wat is het nu net en wat kan je er allemaal mee doen? Deze blog beantwoordt al je vragen over het platform Immoweb. Wij wensen je alvast veel leesplezier! Mocht je nog vragen hebben over Immoweb, kun je ze altijd naar het platform zelf sturen, of contacteer gewoon Copandi.

Laat ons eerst even uitleggen wat Immoweb is. Zoals eerder reeds vermeld, is dit de grootste vastgoedwebsite of portaalsite van België. De kans is dus reëel dat je er ooit al eens van gehoord hebt. Het platform werd in 1996 opgericht en biedt eigenlijk zowat alles aan wat te maken heeft met vastgoed. Je kunt er je huizen, appartementen, bouwgronden, bedrijfspanden en nog veel meer te koop of te huur zetten. Het platform maakt deel uit van de Duitse mediagroep Axel Springer Digital Classifieds. Enkele andere sites van de groep zijn seloger.com, totaljobs.com, immonet.de en stepstone.com (een internationale jobsite die ook actief is in België).

Bekijk hier alle panden van Copandi te koop en te huur op immoweb.

Immoweb is heel erg succesvol, want als je op zoek bent naar vastgoed, gaan de meeste Belgen zoeken op dit platform. Er komen elke dag minstens 1.000 nieuwe panden bij! Ongelooflijk, toch? En daar houdt het niet mee op, want onder deze 1.000 nieuwe panden zit ook vastgoed dat vastgoedmakelaars zoals Copandi erop hebben gezet. Zo bereiken ze veel meer klanten dan wanneer ze het alleen maar op hun eigen site zouden zetten. Zie het een beetje zoals een markt waarbij er verschillende verkopers samenkomen. Je hebt dan één centrale plaats voor alle koopwaar, waardoor klanten beter en sneller geholpen kunnen worden. Iedere individuele verkoper wordt er beter van. En dat weten ze in België maar al te goed, want zowat elke makelaar werkt wel samen met Immoweb. Vergelijkbare sites zijn Zimmo.be, Immo.vlan.be, Logic-immo.be en Immoscoop (waar we al een blog over hebben geschreven).

Natuurlijk is adverteren op Immoweb niet gratis. Een klassiek zoekertje plaatsen, kost tussen de € 120 en € 150 voor 4 maanden. Dat lijkt veel, maar als je op die manier je huis snel verkocht krijgt, en dat tegen een mooie prijs, is € 150 maar een prikje. Als je je huis zelf verkoopt en je graag wil adverteren op dit soort sites, raden we aan om nooit op alle mogelijke immoplatforms tegelijk te adverteren. Dat heeft geen zin. Kies het beste platform en eventueel enkele gratis platforms, zoals Facebook of 2dehands. Dat is al meer dan voldoende. Een woning verkopen bij Immoweb duurt gemiddeld 3 maanden. Dat is in vergelijking met andere platforms echt niet lang.

Op Immoweb kun je niet alleen je vastgoed te koop of te huur aanbieden, maar je vindt er ook een zeer handige schattingstool. Pluspunt: die is volledig gratis! Je vult gewoon enkele gegevens van je vastgoed in, en je krijgt een gedetailleerd rapport van de schatting via mail opgestuurd! Dat is vooral erg handig als je nieuwsgierig bent naar de prijs van je huis of appartement, of wanneer je gewoon eens een ruw geschatte prijs wil hebben van je woning wanneer je deze wil verkopen. Probeer vooral te onthouden dat je dit soort tools (want zo zijn er wel duizend op het internet) niet te serieus mag nemen. Ze zijn alleen bedoeld om een algemeen beeld te schetsen van de prijs van je woning. Als je je huis echt wil verkopen en een eerlijke prijs wil vragen, raden we sterk aan om toch naar een immokantoor te stappen. Die hebben speciale tools en de professionele ervaring om de juiste prijs op je huis of appartement te kunnen plakken. Je kunt ons altijd contacteren of eens binnenspringen, want je huis of appartement laten schatten, is helemaal gratis bij Copandi. Je kunt er dus eigenlijk niks verkeerd mee doen. Geweldig, toch?

Maar hoe plaats je nu een zoekertje op Immoweb? Eerst selecteer je of je je pand wil verkopen of verhuren. Je kunt ook je vakantiewoning verhuren, als je dat wil. Daarna selecteer je wat voor soort pand het is. Dit kan bijvoorbeeld een huis, appartement of garage zijn. Daarna voer je de postcode en de vraagprijs in. Als dit gebeurd is, kun je verder gaan naar de keuze van je pack.

Immoweb biedt 3 formules aan: Basic, Classic en Premium. De Basic-formule is met € 109,99 het goedkoopst. Hiermee kun je een basiszoekertje op Immoweb plaatsen, zonder veel speciale extra’s. De Classic-formule biedt iets meer voordelen en heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze formule kost je € 149,99 en zorgt ervoor dat je geplaatst wordt boven de Basic-zoekertjes, dat je kunt adverteren met een grote foto en dat je 20% meer contacten kunt krijgen. De Premium-formule bevat alle functionaliteiten van Immoweb en kost € 194,99. Hiermee kom je nog hoger in de resultatenlijst, heeft je zoekertje de grootste foto’s en krijg je ook een maximum aantal contacten. Zoals we hierboven ook al vermeld hebben, zijn deze prijzen steeds voor 4 maanden.

Met al deze functies stopt het nog niet bij Immoweb, want ze bieden nog veel meer aan. Zo heeft Immoweb een speciale sub-site, ConstructR genaamd. Zie het een beetje als de Pinterest van de vastgoedwereld. Hier vind je bakkenvol inspiratie voor al je bouw- en renovatieprojecten. Weet je maar niet hoe je nu je keuken wil inrichten? Geen probleem voor Immoweb! Surf even naar ConstructR en vind alle tips en advies die je nodig hebt!

Immoweb werkt ook samen met enkele andere bedrijven. Ze bieden namelijk een hypothecaire lening aan, in samenwerking met Keytrade Bank. Zo kun je meteen beginnen lenen als je een huis gevonden hebt op het platform. Het voordeel aan deze lening is dat ze volledig digitaal is en dat ze heel gemakkelijk af te sluiten is.

Het platform werkt ook samen met Baloise, een groot verzekeringsbedrijf, en Qover. Ze bieden samen met Immoweb een brandverzekering aan die speciaal bedoeld is voor huurders. De voordelen hiervan zijn eenvoudig en efficiënt schadebeheer, uitgebreide dekkingen, premium bijstand en de verzekering is 100% digitaal. Neem dus zeker eens een kijkje op hun site als je geïnteresseerd bent in één van hun producten. Verder hebben ze nog een hele leuke blog waarop je verschillende nuttige zaken kunt terugvinden, zoals een handige verhuischecklist, hoe je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt en verplichte attesten bij de verkoop van je woning.

Natuurlijk werkt Immoweb ook heel veel samen met immomakelaars. Ook wij werken er zeer nauw mee samen. Door op de knop “makelaars” bovenaan hun site te klikken, kun je elke makelaar vinden die samenwerkt met Immoweb. Door op een makelaar te klikken, krijg je een korte uitleg van het geselecteerde vastgoedkantoor. Onder deze paragraaf vind je dan een grafiek met het aantal panden dat te koop en te huur staat. Hieronder vind je alle panden die te koop of te huur staan. Je vindt ook de openingsuren, het adres en de locatie(s) op de kaart.

Copandi heeft op dit moment 132 panden beschikbaar staan op Immoweb, waaronder 4 nieuwbouwprojecten. Je zal in deze lijst dus zeker het huis of appartement van je dromen kunnen vinden!

Ben je toch niet helemaal vertrouwd met de vastgoedmarkt en aarzel je om je huis zelf op Immoweb te plaatsen? Dat begrijpen wij helemaal. Daar kunnen wij jou mee helpen! Kom even bij ons langs, dan ondersteunen we jou met alles wat te maken heeft met de verkoop van je huis of appartement!

Omdat we beschikken over 3 formules, kan je de hulp kiezen die perfect bij jou past! Wij zorgen er dan voor dat jouw woning op de platformen geadverteerd wordt die het belangrijkst zijn, zodat jij je kunt concentreren op wat je belangrijk vindt! Doe je bijvoorbeeld graag zelf nog de rondleidingen? Geen probleem! Dan kies je gewoon voor onze goedkoopste optie, de do it yourself-formule! Die kost je maar € 2.500, wat veel goedkoper is dan bij een reguliere vastgoedmakelaar.

Als je toch graag wat meer professionele begeleiding wil, kan dat perfect met onze Comfort-formule. Bij deze formule gaat een Copandi-makelaar de bezoeken onder handen nemen. De potentiële koper kan ook kiezen voor een virtuele rondleiding en een 2D-plattegrond, wat misschien ook wel handig kan zijn om iemand te overhalen je huis te kopen. Wil je toch liever all-in gaan? Dan hebben we nog de Premium-formule. Hier halen we alles uit de kast om je huis of appartement zo snel mogelijk te verkopen. We gaan de potentiële kopers actief benaderen, we gaan online veel actiever te werk door te targeten en te retargeten en we zorgen voor een state-of-the-art marketingmix.

Welke formule je ook kiest, je kunt altijd rekenen op onze professionele begeleiding. Met welke vragen je ook zit, we zullen je steeds zo goed mogelijk proberen te helpen. Net omdat onze klanten zo tevreden zijn van ons omdat we zo snel kunnen verkopen, hoeven we maar weinig reclame te maken. Want een goede service is de beste reclame. En met Immoweb, de beste vastgoedwebsite van België, kunnen we jou een nog snellere en betere service bieden. Wij zijn Copandi. Wij zijn het vastgoedkantoor van de toekomst.

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.