Vlot verhuizen: hoe doe je dat?

Het is ein-de-lijk bijna zover: je kijkt er vast al weken, misschien zelfs maanden, naar uit – en zeer binnenkort mag jij dat nieuwe stekje beginnen inrichten. Maar eerst… verhuizen, natuurlijk. En daar is niemand dol op… Gelukkig geven wij je met veel liefde enkele handige tips mee om zo productief mogelijk in te pakken. Zo wordt uitpakken een fluitje van een cent – en kan jij des te sneller beginnen genieten van jouw nieuwe droomhuis.

1. Vul een logeertas met al jouw essentials

Erg belangrijk! De kans is tenslotte groot dat jij bekaf bent na die verhuis, waardoor de goesting en energie ontbreekt om alles uit te pakken. Geen probleem! Tenminste… zolang jij een slimme logeertas voorzien hebt. Deze zorgt ervoor dat jij alle essentials binnen handbereik hebt, zowel voor de avond zelf als voor de dag erna. Denk bijvoorbeeld: propere kleren, laptop, goed gevulde toilettas, een pyjama, … Zo moet je niet urenlang liggen zoeken naar je tandenborstel voor je je bed in kan duiken.

2. Je kleren inpakken doe je zo

De kans is groot dat je je kleren altijd hebt verhuisd in dozen, net zoals de rest van je spullen. Maar wist jij dat hier een véél eenvoudiger trucje voor bestaat? Het enige wat jij vanaf nu moet doen, is je kleren netjes op hun hangers laten en er vervolgens een stevige vuilniszak rond binden. Zo kan je deze stapel op eenvoudige en handige manier rechtstreeks de verhuiswagen – en in het verlengde je nieuwe huis – indragen. Zo: dat zijn alvast wat minder onhandige en logge verhuisdozen!

3. Servies en glazen? Geen probleem!

Wanneer we servies en glazen moeten verhuizen, zijn we altijd een beetje angstig. Begrijpelijk: deze breekbare rakkers plaatsen we het liefst in één geheel in die nieuwe servieskast. Gelukkig hebben we hier ook twee handige tips voor!

Jouw servies? Dat pak je in met handdoeken (tja, die moeten toch ook mee verhuizen? Da’s dubbel zo handig!). Wikkel stapeltjes van twee of drie borden in die handdoeken en plaats vervolgens verticaal in de verhuisdoos. Veel minder kans op scherven!

En glazen? Die pak je in met (propere) sokken. Zo heb je een natuurlijk beschermmateriaal én verhuis je ineens je sokken mee op een slimme manier. We raden wel aan om je glazen ook extra te beschermen met wat oud krantenpapier tussen de pakketjes in.

4. Markeer je verhuisdozen

Je wil natuurlijk dat die hele verhuis zo vlot mogelijk verloopt. En je wil niet dat jouw nieuwe leefkamer boordevol dozen staat, waarvan je niet (meer) weet wat er nu precies in zit, toch? Maak het jezelf (en je verhuizers) daarom een stuk gemakkelijker door de dozen op een duidelijke manier te markeren. Zo kan jij eenvoudig afspreken dat alle groen aangeduide dozen naar de slaapkamer moeten, de rode naar de keuken en de blauwe naar de badkamer. Handig!

5. Elektronica

Geen handige Harry wat elektronica betreft? Begrijpen we: vaker wel dan niet vinden we aan de achterkant van onze apparaten dan ook een onbegrijpelijk kluwen van kabeltjes terug… Maak het jezelf gemakkelijk door hier eerst een foto van te nemen, vooraleer je het hele boeltje uittrekt! Zo kan jij bij het herinstalleren eenvoudig terugvinden waar welk kabeltje in moet, zonder frustratie en kabel-smijten als gevolg. Pro-tip!

6. Boeken en koffers zijn een goede match

Ook zo’n boekenwurm? Dan zijn jouw verhuisvrienden vast al aan het zuchten bij het idee om al die boeken opnieuw te moeten versleuren. Niet zo heel gek: die boekendozen zijn dikwijls de meest zware voorwerpen om te dragen, waardoor niemand hier dol op is. Maar, ja, hoor: ook hier hebben we een slimme tip voor! Verzamel gewoon voldoende koffers met wieltjes – en verhuis je boeken hierin. Zo rol je je boeken simpelweg van oud huis naar nieuw huis, zonder een lumbago als gevolg.

7. Hou doorzichtige zakjes bij de hand

Wanneer je verhuist, moet je meestal ook enkele meubels uit elkaar halen. Op zich geen probleem, maar bewaar je wel die schroefjes goed? Het zou tenslotte zonde zijn dat je je favoriete kast niet meer in elkaar gezet krijgt omdat je een schroefje mist…

Bereid je daarom grondig voor – en hou alvast wat ziploc zakjes binnen handbereik. Berg je schroefjes per meubel op, inclusief labeltje zodat je ook later nog weet welke schroefjes bij welk meubel passen. Handig, seg, zo voorbereid zijn!

Enneuh… leg je mede-verhuizers in de watten!

Zéker en vast niet vergeten. Je vrienden, familie en collega’s komen je tenslotte uit goede wil helpen, zonder enige verplichting. Leg ze daarom zeker in de watten met voldoende koffie, wat hapjes en op het einde van de dag misschien wat pintjes en pizza? Ze zullen het hard labeur meteen vergeten zijn!

Volg Copandi voor meer handige tips & tricks rond vastgoed

Zin om zélf binnenkort te verhuizen en ben je op zoek naar een betrouwbare partner om te helpen (ver)kopen? Aarzel dan niet langer dan nodig – en kom gerust eens langs. Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

 

JA, ik neem contact op! 

Hou me op de hoogte van nieuwe panden.